Élelmezésvezetőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Eger

Választott helyszín
Eger

Tervezett kezdés

2024. november 30.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
280 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Törzsvásárló kedvezmény
Vizsgadíj
Képzési díj tartalmazza.
Kapcsolattartó
Majoros Zoltán
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Széher Korinna
Széher Korinna
Tanfolyamvezető
szeher [at] oktav.hu
Viszné Balogh Edina
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele
  • érettségi bizonyítvány
  • orvosi alkalmassági
  • szakmai előképzettség (részletesen megtalálja az egyéb információk menüpontban)
  • szakmai gyakorlat (részletesen megtalálja az egyéb információk menüpontban)
Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

Az Élelmezésvezető megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

A képzés szakmai témakörei
  • Élelmezési üzem szervezése és vezetése
  • Ügyviteli feladatok
  • Közétkeztetési étlaptervezés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

szakmai előképzettség:  510132306 Szakács szaktechnikus, 510132302 Cukrász szaktechnikus,  510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező, 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér,  33 7826 02 Szakács,  33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser,  33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102 Felszolgáló, vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

szakmai gyakorlat: 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér, 33 7826 02 Szakács, 33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser, 33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102 Felszolgáló; vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Vezetői vénáját a közétkeztetés területén hasznosítaná? Ha szakmai tudásával az emberek egészséges táplálkozásához járulna hozzá, nincs is alkalmasabb pálya az Ön számára, mint az élelmezésvezető. Végzettségével élelmezési üzemek, szociális intézmények, kórházak és iskolák alkalmazottjaként lát el irányítói feladatokat. Ennek során kiemelt figyelemmel biztosítja a különböző korcsoportok és az ételérzékenységben vagy -allergiában szenvedők megfelelő táplálkozását, szem előtt tartva az érvényben lévő közétkeztetési rendeleteket is. Az étlap színvonalas összeállításához meghatározza az ételek energia-összetételét: pontosan kiszámolja a zsír, telített zsírsav, fehérje, szénhidrát, cukor és só tartalmukat, valamint azonosítja az esetleges allergéneket is. Ismeri az egyes ételek szervezetre gyakorolt hatását, népszerűsíti az egészséges táplálkozást és dietetikussal, valamint dietás szakáccsal karöltve mindent megtesz, hogy az elkészült ételek finomak, egészségesek és a szakhatóságok által is jóváhagyottak legyenek. A szervezési feladatok körébe a nyersanyagok nyilvántartása, a munkafolyamatok ellenőrzése és dokumentálása, a leltárazás és a termelés irányítása is bele tartozik, előtérbe helyezve az élelmiszer-biztonsági szabályok betartását.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.