Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Miskolc

Választott helyszín
Miskolc
Ezen a helyszínen jelenleg nincsen meghirdetett képzési időpont. Kérjük, válasszon másik képzési helyszínt:
Kapcsolattartó
Munkatárs
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi végzettség,
Szakmai előképzettség: 04115003 IFRS mérlegképes könyvelő szakképesítés, IFRS mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés vagy IFRS minősítéssel rendelkező okleveles könyvvizsgáló

Időtartam
1 félév
A munkaterület leírása

A pénzügyi szervezetek specialitását ismerő számviteli képesített szakember iránt a kereslet töretlenül magas. Ezt egyfelől indokolja a rendkívül speciális, szigorú és részletes szabályozásnak való megfelelési kötelezettség, másfelől az a tény, hogy a szektor bővülése évtizedek óta töretlen.

Az említett tényezők következtében a képesítést megszerző könyvelők biztonsággal számít-hatnak arra, hogy a munkaerő piacon sikeres szereplők lesznek, megfelelő kompenzáció mellett, illetve az is nyilvánvaló, hogy középtávon még az automatizáció térnyerése ellenére sem várható a munkaerőpiac szűkülése e területen.

A képzés szakmai témakörei
  • Pénzügyi szervezetek szabályozása
  • Pénzügyi szervezetek számvitele és ellenőrzése
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő szakma a(z) IFRS Mérlegképes könyvelő szakmára épül, így beiratkozásra csak akkor van lehetőség, ha már rendelkezik IFRS Mérlegképes könyvelő végzettséggel. A(z) IFRS Mérlegképes könyvelő képzésről itt talál további információt.