Magánnyomozószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Békéscsaba

Választott helyszín
Békéscsaba

Tervezett kezdés

2024. október 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
150 000 Ft A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Csékei Katalin
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi végzettség

Időtartam
7 hónap
A munkaterület leírása

A magánnyomozó tevékenysége a hatósági ügyintézés, illetve az ügyvédi képviselet útján történő jogos érdekérvényesítés közötti területre esik. Egyes ügytípusok esetében (mint például a házastársi hűséggel kapcsolatos ügyek) a hatóságok nem rendelkeznek hatáskörrel. Emellett sok esetben, bár az eljárások lefolytatása hatósági hatáskörbe tar-tozik, ráadásul a hatóságok eszközrendszere és jogosultságai szélesebb körűek, a munkavégzésükre jellemző kevesebb bürokratikus teher és az arányosan kisebb leterheltség miatt a magánnyomozó mégis gyorsabban, rugalmasabban, illetve hatékonyabban képes tevékenykedni. Másrészt, bár az ügyfelek jogos érdekeinek képviselete és érvényesítése alapvetően az ügyvédi jogérvényesítés keretei közé tartozik, a magánnyomozói tevékenység egy olyan speciális szegmensét képezi a jog- és érdekérvényesítésnek, mellyel kapcsolatban a praktizáló ügyvédek jelentős része nem rendelkezik megfelelő eszköz-rendszerrel, apparátussal és szakértelemmel, ezért az e körbe sorolható feladatok elvégzése csak magánnyomozó alkalmazása útján válik lehetségessé.

A magánnyomozó feladata a mindennapi életben kialakult konfliktushelyzetek rendezése, mindemellett tevékenységük kiemelten fontos a gazdaság területén, elsősorban válla-lati környezetben, ahol a jelentős károkat okozó jogsértésekkel kapcsolatos ügyekben a kár megtérülése érdekében kulcsfontosságú a gyors reagálás, a változó körülményekhez és elvárásokhoz igazodó rugalmas és hatékony munkavégzés, valamint a területspecifikus szakismeret.

A képzés szakmai témakörei
  • Magánnyomozói tevékenységek
Vizsgainformációk

A képzési díj befizetése ellenében a Képző a Résztvevő számára - együttműködő akkreditált vizsgaközpont partnerénél - egyszeri képesítő vizsgalehetőséget biztosít.

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

 

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Legszívesebben a kémfilmek izgalmas világában élné mindennapjait? Magánnyomozóként - ha nem is válik igazi James Bonddá - számtalan izgalmas feladattal bízhatják meg ügyfelei, melyeknek sikeres teljesítéséhez rátermettségre és szakmai felkészültségre lesz szüksége. Akár alkalmazottként, akár önállóan dolgozik, a megbízói megrendelés alapján dönti el, hogy elvállalja vagy elutasítja az adott munkát. Ezt követően ajánlatot készít és kockázatelemzést végez, meghatározza a feladat elvégzéséhez szükséges időt és erőforrásokat. Megbízhatják üzleti partnerek átvilágításával, eltűnt személyek vagy tárgyak felkutatásával, megtörtént esetek kivizsgálásával vagy akár házastársi hűség ellenőrzésével is. A cél minden esetben a lehető legtöbb információ és bizonyíték begyűjtése, majd az elemzések alapján a megfelelő következtetések levonása. Nemcsak ügyfeleivel, de jogi személyekkel és hatóságokkal is tartja a kapcsolatot, miközben gondosan ügyel az etikai normák betartására. Szakmai tudása mellett fényképezőgép, videokamera és diktafon segíti az esetek felgöngyölítésében, biztonságáról pedig önvédelmi eszközökkel is gondoskodik.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.