Klinikai fogászati higiénikusszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Debrecen

Választott helyszín
Debrecen
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Kapcsolattartó
Munkatárs
Gardáné Kerekes Zsuzsa
Területi képviselő
debrecen [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele
 • A 12/2020. (II. 7.) Kormányrendelettel kiadott Szakmajegyzékben szereplő 5 0913 03 02 Egészségügyi asszisztens szakma (Fogászati asszisztens szakmairánya)
 • Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő: 54 720 02 Fogászati asszisztens, vagy 52 720 01 0010 52 02 Fogászati asszisztens vagy 52 5046 01 Fogászati asszisztens szakképesítés.

A fentiekben felsorolt egészségügyi képesítéseken túl szakmai előképzettségnek tekinthetők az az állam által elismert, korábbi jogszabályok alapján kiadott azonos megnevezésű szakképesítések, továbbá a nevesített szakképesítéseknek megfelelő munkakör betöltésére képesítő, korábbi jogszabály alapján kiadott egyéb képesítések.

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Fogászati asszisztens szakképesítés megszerzése után, 1 év fogászati asszisztens munkakörben igazoltan eltöltött gyakorlat.

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Klinikai fogászati higiénikus

 • A klinikai fogászati higiénikus a fog(szak)orvos, a fogászati asszisztens és a fogtechnikus mellett a fogászati team tagja.
 • Tevékenységét fog(szak)orvosi indikáció és felügyelet mellett, valamint önálló feladat- és felelősségi körben végzi.
 • Önálló feladatköre a páciensek fogászati egészségnevelése és irányítása.
 • A gyermek, ifjúsági és/vagy felnőtt fogászati alapellátás keretében prevenciós tevékenységet végez orvosi indikáció és felügyelet mellett.
 • Szakmai tevékenysége kiterjed preventív fogászati beavatkozásokra, szájhigiénés és fogesztétikai vizsgálatokra.
 • A mindennapi munkájához szükséges magasszintű szakmai és alapszintű pedagógiai és pszichológiai ismeretekkel rendelkezik, és azokat alkalmazza.
 • Időben felismeri az egészségügyi kockázatot hordozó helyzeteket, a fertőzésveszélyt.
 • A fertőzések kialakulását, illetve átvitelét megelőzi.
 • Az elsősegélynyújtás szabályai szerint elsősegélyt nyújt, alapszintű újraélesztést végez.
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.