Kertészeti árudai eladószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szolnok

Választott helyszín
Szolnok

Tervezett kezdés

2024. február 24.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat

Képzés díja
300 000 Ft (50 000 Ft/hó) Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Szilágyi Mihály
Területi képviselő
szolnok [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

Az utóbbi években növekszenek a növényeladási mutatók. Az emberek városokban is, lakásokban, erkélyeken is szeretnek növényeket látni maguk körül. Az online vásárlás e kertészeti-kereskedelmi szakterületet nem éri el, hiszen a vásárló szereti önmaga kiválasztani a számára megfelelő növényt, emellett fontos, hogy kérdéseire a helyszínen választ kapjon, és tanácsokat kérhessen. Ezen okok miatt a kertészeti árudák szerepe még inkább felértékelődik a jövőben, a személyes kiszolgálás, és ezzel a szakma munkaerőpiaci helyzete is felértékelődik. A kertészeti árudákban csakis szakképzett és elkötelezett munkaerő dolgozhat, aki magasan kvalifikált kertészeti és kereskedelmi ismeretekkel rendelkezik. Mivel az ágazat GDP-je jelenleg is több tízmilliárd forint, és várható a kertészeti-kereskedelmi ágazat további fejlődése is a jövőt illetően.

A Kertészeti árudai eladó munkája során cserepes, konténeres és szabad gyökerű illetve gyökér nélküli vágott élő növényekkel (karácsonyi fenyő, fenyőágak, stb.), és ezek nevelésével összefüggő eszközökkel, anyagokkal dolgozik, ezért a növények tulajdonságainak ismerete, valamint a növénynevelés anyagainak, eszközeinek felhasználásának ismerete alapvető a kertészeti árudai tevékenység szakszerű elvégzéséhez. A Kertészeti árudai elaó képes az áru szakszerű és esztétikus elhelyezésére az eladótérben, kültéren vagy raktárban és ismeri a növény értékesítésben alkalmazható POS (Point of Sale) kialakításának lehetőségeit, módjait. A növényeket megfelelően kezeli, ápolja. Az áruátvételt, leltározást előírás szerint tudja végezni. Képes az értékesítést megelőző feladatok elvégzésére (áru kicsomagolása, felcímkézése, csoportosítása, vásárlóbarát elhelyezése). A vásárlóval szembeni viselkedése és megjelenése megfelelő, ismeri a legegyszerűbb értékesítési technikákat, a vásárlókkal kezdeményezett kommunikáció alapvető tudnivalóit. Tudja használni a pénztárgépet, ismeri a készpénzes és egyéb fizetési módok gyakorlati teendőit és ismeri az online számlázás szabályait, módjait. Képes a kertészeti áruda önálló nyitására és zárására. Betartja a munka-, környezet-, és balesetvédelmi szabályokat. Csapatmunkában és önállóan is tud dolgozni. Folyamatosan képezi magát, ismeri az árueladás rendszerét és szabályozását.

A képzés szakmai témakörei
  • Növényismeret
  • Növényápolás és kezelés
  • Növényápolás és kezelés gyakorlata
  • Kereskedelmi ismeretek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések