Junior vállalati Java backend fejlesztő szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Junior vállalati Java backend fejlesztő képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú iskolai végzettség,
a 06134005 Junior Java backend fejlesztő szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciák megléte a végzettségről szóló tanúsítvánnyal, vagy ennek hiányában, a képző által szervezett előzetes szintfelmérő vizsga sikeres teljesítésével bizonyítottan.

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Junior vállalati Java backend fejlesztő képes egy alkalmazás többrétegű backendjét felépíteni, mely más alkalmazások által meghívható API-val rendelkezik. Olyan nagyvállalati keretrendszereket és technológiákat használ, melyek kielégítik a sokszor csak nagyvállalatoknál jelentkező igényeket. Ilyen szabvány pl. a Java Enterprise Edition és ennek implementációi, vagy ezzel kompetitív Spring Framework/Spring Boot keretrendszer, stb. Ismer olyan ORM technológiát, mellyel adatbázishoz képes hozzáférni, és tud programozott vagy deklaratív tranzakciókezelést használni. El tudja készíteni az alkalmazás üzleti logika rétegét, használva a vállalati backend technológia különböző lehetőségeit (Dependency Injection, Clean Code). Ezen túl az alkalmazáshoz szabványokon alapuló API-t képes fejleszteni. Az alkalmazás komponenseihez unit és integrációs teszteket tud írni és futtatni. A fejlesztés során konténerizációs technológiát tud használni.

A képzés szakmai témakörei
  • Egyszerű webalkalmazások és REST végpontok készítése Spring Boot segítségével
  • Adatbázis-kapcsolat a Java Persistence API használatával. Adatbázis-séma migráció. Konténerizált deployment
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések