Fitness - wellness instruktor Szakmai oktatás

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
Szakmai oktatás
Azonosító szám
5 1014 20 01
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele

érettségi bizonyítvány,
egészségügyi alkalmasság,
pályaalkalmassági vizsgálat (motoros képességek vizsgálata és 50 m úszás felmérése tetszőleges úszásnemben)

Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék a fitness – wellness instruktor szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak a fitness – wellness instruktor munkakör betöltésére.

A fitness – wellness instruktor szakmát ajánljuk: azoknak, akik a szabadidősport területén a modern fitnesz irányzatoknak megfelelő edzéseket kívánnak tartani (pl. alapóra, alkaformáló óra, funkcionális edzések, köredzések, eszközös órák, táncos órák, stb., vizes foglalkozások – aqua fitness stb.,), vagy szállodák, gyógyfürdők wellness részlegén a recepciós feladatait szeretnék ellátni, így a szolgáltatásokról értékesítését, tájékoztatás nyújtás, időpont előrejelzést, tanácsadást végeznek.

Azok a jelentkezők, akik korábbi tanulmányaik vagy gyakorlatuk alapján alapvető ismeretekkel rendelkeznek a fitness és az emberi test felépítése kapcsolatban, felmentést kaphatnak az ágazati alapvizsga alól.

A fitness – wellness instruktor széles bázisú sport- és mozgástudományi alaptudás birtokában önállóan tervez, szervez és vezet csoportos, illetve egyéni edzéseket, edzésprogramokat, rekreációs sportlétesítményekben (pl.: fitnesz, wellness klubok, szállodák wellness részlegei, uszodák, szabadidőközpontok, tornatermek stb.). Tevékenysége a lakosság fittségi állapotának javítására irányul, népszerűsíti az egészséges életmódot, egészségmegőrzést és a mozgásprogramokat. A fitness – wellness instruktor komplex felkészültsége alapján alkalmas arra, hogy szakmai segítségével az ügyfél egészségtudatos életvitelt alakítson ki, ezáltal javul a vele együttműködők életminősége. A szakképzettséggel betölthető legjellemzőbb munkakörök, tevékenységek: aerobik oktató, fitness-wellness asszisztens, aqua tréner, fitness oktató, aquafitness oktató, vízi aerobik oktató, csoportos fitness instruktor, fitnesz aerobik oktató, teremedző, fitness instruktor, kondicionáló edző, sportanimátor, fitness asszisztens, wellness asszisztens

Az Fitness – wellness instruktor oktatás résztvevői képessé válnak:

  • bemelegítést tervezni és vezetni különböző létszámú korcsoportoknak, változatos helyszíneken
  • korszerű anatómiai és sporttudományi ismereteit felhasználva változatot mozgásporgramok összeállítására
  • megtervezi (a fizikai állapot és a célok ismeretében) a fizikai képességek célirányos fejlesztését,
  • egyéni és csoportos, eszközös és zenés valamint vízi sportfoglalkozásokat tervez és vezet
  • ügyfélszolgálati feladatokat lát el, tájékoztat, értékesít, pénzforgalmat kezel

Az oktatás tartalmazza a gyakorlati képzést is, melyet saját fitness termünkben biztosítunk.

Vizsgainformációk
A képzés végén végbizonyítványt adunk, ezzel technikus vizsgán vesznek részt a résztvevők, amelynek sikeres teljesítése esetén Fitness - wellness instruktor  szakmát tanúsító technikus oklevelet kapnak. A technikus oklevél birtokában a vizsgaközponttól EUROPASS bizonyítvány kiegészítő igényelhető.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.