Virágkötő és virágkereskedő -szakmai tanfolyam Miskolc

Választott helyszín
Miskolc
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
90 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Munkatárs
Pálhidai Anetta
Tanfolyamszervező
palhidai [at] oktav.hu
Típus
szakmai tanfolyam
Jelentkezés feltétele

egészségügyi alkalmasság és alapfokú iskolai végzettség (általános iskola 8. osztálya) iskolai végzettség hiányában a képzés megkezdhető bemeneti kompetencia mérés teljesítésével

Időtartam
-
A munkaterület leírása

A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is
jogosít.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • virágkezelést, - előkészítést végezni,
  • szaktanácsot adni a növények kiválasztására, ápolására vonatkozóan,
  • virágdíszeket készíteni (csokrok, tűzött virágdíszek, koszorúk, ünnepek alkalmi díszei),
  • vállalkozást létrehozni/működtetni/megszüntetni,
  • marketingtevékenységet végezni,
  • megszervezni és lebonyolítani a beszerzési tevékenységet,
  • megszervezni és lebonyolítani a készletezést, a raktározást, nyilvántartani a készleteket, gazdálkodni a
  • készletekkel,
  • megszervezni és lebonyolítani az értékesítést,
  • ellátni a virágüzlet, virágszalon szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat.
A képzés szakmai témakörei

11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság
11074-12 Növényismeret és - kezelés
11075-12 Virágkötészet
11077-12 Virágeladás alapjai
11076-12 Virágkereskedelem

Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,32

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Egyéb információk

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.” tartja a mondás. Aki a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítést választja több szempontból is jól választ: olyan szakmában dolgozhat, ahol esztétikus környezetben, növényekkel körülvéve dolgozhat, hivatása az emberek igénye-, vagy saját fantázia alapján készített virágdíszek készítése minden alkalomra. A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is jogosít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Szeretne egész nap színpompás, illatos virágok között dolgozni? Használja kreativitását és szépérzékét a vásárlókat elbűvölő csokrok és virágdekorációk elkészítésére. Tudását saját vállalkozásában is kamatoztathatja, legyen szó születésnapról, évfordulóról, ballagásról, esküvőről vagy nőnapról, a virág elmaradhatatlan kelléke az ünneplésnek. A szakma gyakorlásához jó állóképességre és kézügyességre is szüksége lesz: rutinosan bánik majd az éles metszőollóval, a virágkötő késsel, a ragasztópisztollyal, de a tűzőhabot és a díszítőelemeket is változatosan tudja használni. Virágkötőként tudja, milyen korú és nemű ünnepeltnek milyen virágot érdemes ajánlani, így a bizonytalan vásárlóknak is nagy segítséget tud nyújtani, de tisztában lesz a különféle vágott- és élő virágok gondozásának teendőivel is. Virágkereskedőként gondoskodik az üzlet szabályszerű működéséről, intézi a rendeléssel és tárolással, továbbá a marketinggel kapcsolatos teendőket, de az alapítás és az átszervezés jogi szabályait is ismeri.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Virágkötő és virágkereskedő - szakmára a(z) Virágdekoratőr szakma épül, így a képzés elvégzése után lehetőség nyílik beiratkozni a(z) Virágdekoratőr tanfolyamra is.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.