Virágkötő és virágkereskedőOKJ-s szakképesítő képzés Fertőd

Választott helyszín
Fertőd

Tervezett kezdés

2020. december 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat

Képzés díja
280 000 Ft
Kedvezmények
10 000 Ft Kismama kedvezmény
10 000 Ft Törzsvásárló kedvezmény
10 000 Ft Munkanélküli kedvezmény
10 000 Ft Páros jelentkezők
Vizsgadíj
90 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Magassy Viktor
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Munkatárs
Karácsony-Borsfai Barbara
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Munkatárs
Pálhidai Anetta
Tanfolyamszervező
palhidai [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
34 215 04
Engedélyszám
E-000495/2014/A011
Jelentkezés feltétele (részletek)

egészségügyi alkalmasság és alapfokú iskolai végzettség (általános iskola 8. osztálya) iskolai végzettség hiányában a képzés megkezdhető bemeneti kompetencia mérés teljesítésével

Képzés időtartama
8 hónap
A munkaterület leírása

A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is
jogosít.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • virágkezelést, - előkészítést végezni,
  • szaktanácsot adni a növények kiválasztására, ápolására vonatkozóan,
  • virágdíszeket készíteni (csokrok, tűzött virágdíszek, koszorúk, ünnepek alkalmi díszei),
  • vállalkozást létrehozni/működtetni/megszüntetni,
  • marketingtevékenységet végezni,
  • megszervezni és lebonyolítani a beszerzési tevékenységet,
  • megszervezni és lebonyolítani a készletezést, a raktározást, nyilvántartani a készleteket, gazdálkodni a
  • készletekkel,
  • megszervezni és lebonyolítani az értékesítést,
  • ellátni a virágüzlet, virágszalon szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat.
A képzés szakmai témakörei

11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság
11074-12 Növényismeret és - kezelés
11075-12 Virágkötészet
11077-12 Virágeladás alapjai
11076-12 Virágkereskedelem

Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,32

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Egyéb információk

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.” tartja a mondás. Aki a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítést választja több szempontból is jól választ: olyan szakmában dolgozhat, ahol esztétikus környezetben, növényekkel körülvéve dolgozhat, hivatása az emberek igénye-, vagy saját fantázia alapján készített virágdíszek készítése minden alkalomra. A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is jogosít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Szeretne egész nap színpompás, illatos virágok között dolgozni? Használja kreativitását és szépérzékét a vásárlókat elbűvölő csokrok és virágdekorációk elkészítésére. Tudását saját vállalkozásában is kamatoztathatja, legyen szó születésnapról, évfordulóról, ballagásról, esküvőről vagy nőnapról, a virág elmaradhatatlan kelléke az ünneplésnek. A szakma gyakorlásához jó állóképességre és kézügyességre is szüksége lesz: rutinosan bánik majd az éles metszőollóval, a virágkötő késsel, a ragasztópisztollyal, de a tűzőhabot és a díszítőelemeket is változatosan tudja használni. Virágkötőként tudja, milyen korú és nemű ünnepeltnek milyen virágot érdemes ajánlani, így a bizonytalan vásárlóknak is nagy segítséget tud nyújtani, de tisztában lesz a különféle vágott- és élő virágok gondozásának teendőivel is. Virágkereskedőként gondoskodik az üzlet szabályszerű működéséről, intézi a rendeléssel és tárolással, továbbá a marketinggel kapcsolatos teendőket, de az alapítás és az átszervezés jogi szabályait is ismeri.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Virágkötő és virágkereskedő szakképesítésnek rész-szakképesítései: Virágkötő, Virágkötő, Virágkötő, Virágkötő, Virágkötő, Virágkötő, Virágkötő, a Virágkötő és virágkereskedő végzettség megszerzése ezeken a rész szakterületeken való munkavállalásra is jogosít.
A(z) Virágkötő és virágkereskedő szakmára az alábbi szakmák épülnek: Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, Virágdekoratőr, így a képzés elvégzése után lehetőség nyílik beiratkozni ezekre a szakmákra is.