Vendéglátásszervező OKJ-s szakképesítő képzés

Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
54 811 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A215
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi, egészségügyi-, és pályaalkalmasság

Képzés időtartama
10 hónap
A munkaterület leírása

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • vállalkozást működtetni
  • anyagi felelősséggel gazdálkodni
  • megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját
  • piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát
  • reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait
  • vendégpanaszokat kezelni
  • biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét
  • szóbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
  • írásbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
  • termelő tevékenységet végezni
  • értékesítő tevékenységet végezni
  • vendéglátó eladói tevékenységet végezni
A képzés szakmai témakörei
  •  Gazdálkodási ismeretek
  •  Élelmiszerismeret
  •  Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  •  Vendéglátó kereskedelem
  •  A vendéglátás marketingje
  •  Vendéglátó ételkészítés
  •  Idegen nyelv a vendéglátásban
  •  Üzletvezetés a vendéglátásban
  •  Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
  •  Foglalkoztatás II.
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,00

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
  •  Bárvezető
  •  Cukrászdavezető
  •  Csárda üzletvezetője
  •  Étterem üzletvezetője
  •  Éttermi és rendezvényigazgató
  •  Éttermi igazgató
  •  Éttermi üzletvezető
  •  Hidegkonyha-vezető
  •  Kertvendéglő üzletvezetője
  •  Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  •  Népkonyha vezetője
  •  Szállodai cukrászda üzletvezetője
  •  Szállodai salátabár üzletvezetője
  •  Vendéglő üzletvezetője
  •  Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
  •  Büfé-, bisztróvezető
  •  Cukrászda-, fagylaltozó vezető (1-2 személyes)
  •  Eszpresszó-, kávézóvezető
  •  Étkezdés
  •  Italboltvezető (1-2 személyes)
  •  Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
  •  Kifőzdés
  •  Kocsmáros
  •  Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
  •  Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
  •  Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
  •  Étkezőkocsi felszolgáló
  •  Éttermi felszolgáló
  •  Főpincér
  •  Hajópincér
  •  Italpincér
  •  Csapos
  •  Italmérő
  •  Mixer
  •  Étkezdei szakács
  •  Grill szakács
  •  Hajószakács
  •  Közétkeztetési szakács
  •  Melegkonyhai szakács
  •  Pizzakészítő szakács
  •  Segédszakács
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.