Vasútijármű diagnosztikus szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Vasútijármű diagnosztikus képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi végzettség, egészségügyi alkalmassági, Vasúti járműszereléssel összefüggő munkakörben eltöltött 5 év szakmai gyakorlat.
Szakmai előképzettség: Vasútijármű-szerelő technikus 5 0716 10 13, Vasúti jármű dízelmotor- és hajtásszerelő 54 525 11, Vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelője 54 525 12, Vasúti jármű villamos rendszereinek szerelője 54 525 13 (figyelembe vehetők a meghatározottakkal egyenértékű jogelőd szakképesítések is)

Időtartam
10 hónap
A munkaterület leírása

A Vasútijármű diagnosztikus:

  • a vasúti vontató- és vontatott járművek járműszerkezetének, fékberendezéseinek, a dízel vontatójárművek dízelmotorjának és erőátvitelének, a vasúti járművek villamos erőátvitelének és segédüzemi berendezéseinek mérését, minősítését végzi.
  • elsősorban ő végzi az álló és futópróbákat
  • munkája során kiemelten szem előtt kell tartani a vasúti közlekedés biztonságát, a vasúti járművek gazdaságos üzemeltetését, karbantartását, javítását
  • szakszerűen használja a különböző diagnosztikai készülékeket és szoftvereket. Feladata végzése közben betartja az ágazati jogszabályokat, szabványokat, gyártói és vállalati előírásokat
  • csapatmunkában, együttműködve is tud dolgozni, de képes önállóan végrehajtani a technológiai műveleteket
  • folyamatosan továbbképzi magát, figyelemmel kíséri az új járműveknél alkalmazott technológiák diagnosztikai módszertanát, törekszik ezek minél gyorsabb elsajátítására.
A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai ismeretek
  • Szakmai gyakorlat
Vizsgainformációk

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Bizonyítvány

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben - ingyenesen - megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.