Pénzügyi számviteli ügyintézőSzakmai oktatás Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár
Ezen a helyszínen jelenleg nincsen meghirdetett képzési időpont. Kérjük, válasszon másik képzési helyszínt:
Vizsgadíj
75 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Mező Mónika
Tanfolyamszervező
mezo.monika [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Típus
Szakmai oktatás
Azonosító szám
5 0411 09 01
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele

Érettségi végzettség

Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

A nálunk végzett Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmai bizonyítvánnyal rendelkezők 50% kedvezményt kapnak a Vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam részvételi díjból!

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék a Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmát, felkészüljenek és sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak a Pénzügyi-számviteli ügyintéző munkakör betöltésére.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésünk célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a pénzügyi és számviteli ismeretek alkalmazásának alapjait. A résztvevők alkalmassá válnak a gazdálkodások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében, a gazdasági események kontírozásában, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartások vezetésében, könyvviteli feladások készítésében való közreműködésre és az egyes gazdasági eseményekhez kapcsolódó számítások elvégzésére. A pénzmozgásokkal, illetve pénzállomány-változásokkal összefüggő nyilvántartásokat vezetni, közreműködni az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában és elszámolásában. A pénzügyi-számviteli képzésünk elvégzése egy kiváló karrierlehetőség kezdete. Sok résztvevőnk a tanfolyam elvégzését követően továbbtanul és beiratkozik a mérlegképes könyvelő képzésünkre is. Oktatásaink tananyagai mindig naprakészen kerülnek összeállításra és frissítésre a törvények és azok állandó módosítások tekintetében is, így a végzett szakembereink számos előnyt szereznek leendő kollégáikkal szemben is. Könnyedén megbirkóznak a feladatokkal és olyan tudás birtokába jutnak, mellyel egy cég igazán megbecsült részesévé válhatnak.

Az oktatás résztvevői képessé válnak:

  • hogy aktív és meghatározó tagjai legyenek a gazdálkodó szervezet pénzügyi menedzsmentjének
  • a gazdálkodó szervezet adó- és járulékfizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat ellátására
  • a szabályoknak megfelelően intéznii a számlákkal és házipénztárral kapcsolatos feladatokat, a ki- és befizetéseket, valamint az utalásokat
  • nyilvántartani, kezelni a pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, megrendeléseket és szerződéseket
  • szakmai irányítással befektetési döntések, vállalkozásfinanszírozási feladatok adminisztratív teendőit végrehajtani
Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Víz- és csatornarendszer-szerelő szakmát tanúsító bizonyítványt kapnak.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Ígéretes karrierre vágyik a pénzügyi szektorban? Ha reál érdeklődése szorgalommal párosul és irodai szakmát keres, akkor jelentkezzen a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésre. Szakemberként tisztában lesz az állandóan változó adójogi és pénzügyi szabályokkal, gazdálkodási és könyvvezetési tudását pedig beszámoló készítésre, vállalkozás-finanszírozási teendők elvégzésére és az adózással kapcsolatos komplex feladatok megoldására fordíthatja. Akár mérlegképes könyvelő, akár gazdasági ügyintéző mellett látja el teendőit, számítógépes ismeretei segítségére lesznek az adminisztratív feladatok kivitelezésében. Precízen végzi az adatrögzítést vagy feldolgozást és a költségelszámolást, közreműködik a mérleg- és eredmény- kimutatás elkészítésében, de a bankszámlákkal, házipénztárral és az értékesítéssel kapcsolatos feladatok sem jelentenek kihívást. Egyedül vagy munkatársaival együttműködve végzi el a bevételek és költségek nyilvántartásához, az adókötelezettségekhez, a befektetések előkészítéséhez, valamint a pénz- és hitelműveletekhez kapcsolódó teendőket, miközben gondosan ügyel a határidők pontos betartására.

Kapcsolódó képzések