Népi kézműves (Csipkekészítő)OKJ-s szakképesítő képzés Budapest

Választott helyszín
Budapest
Képzési napok

szerda, péntek

Egyéb
Céghez kihelyezetten is
Képzés díja
380 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Vizsgagarancia
Vizsgadíj
90 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Szőke Hajnalka
Tanfolyamvezető
szoke [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A képzés során használt alapanyagokat a képző intézmény biztosítja a résztvevők számára 60.000 Ft értékben! Az ár tartalmazza a képzéshez tartozó alapcsomagot!
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
34 215 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A240
Jelentkezés feltétele (részletek)

8 általános

Képzés időtartama
8 hónap
A munkaterület leírása

A Népi kézműves a Kárpát–medence magyar és nemzetiségi népi kézművességén belül a csipkekészítés területén megfelelő kompetenciával rendelkezik a hagyományos technikák, technológiák, a motívum– és formakincs táji specifikus,  anyanyelvi szintű elsajátítása révén, természetes anyagokat felhasználva mai, korszerű használati és dísztárgyak, ajándéktárgyak elkészítésére.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • szakmairányának megfelelő mestersége területén a Kárpát – medence magyar és nemzetiségi hagyományos népi kézművesség forma–, díszítményvilágának ismeretében hiteles, a XXI. század környezet–, lakás– és viseletkultúrájának megfelelő funkcionális kézműves tárgyakat létrehozni
 • mesterségét érdeklődők számára bemutatni
 • kézműves vállalkozást működtetni

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása szakmairányonként:

Csipkekészítő: Szaktudásával hozzájárul a Kárpát–medence magyar és nemzetiségi népi kézművességén belüli történelmi hagyományainak megfelelő textilkultúra továbbéltetéséhez. A megrendelő igényeit szem előtt tartva, megfelelő csipketechnikákkal létrehozott, funkcióba helyezett alkotások megvalósítására megfelelő kompetenciákkal rendelkezik. Korábbi korok csipkéit rekonstruálva, újratervezve, új a mai kor elvárásainak megfelelő textíliákat készít

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • kiválasztani és előkészíteni az alapanyagokat és az eszközöket
 • értelmezni a megkapott tervdokumentációt
 • kézi csipkét készíteni
 • az eszközre helyezni a műhelyrajzot
 • ismerni és alkalmazni a különféle kézi csipketechnikákat
 • az elkészült kézi csipkét levenni a segédeszközökről
 • nyers adjusztálást végezni
 • a kész kézi csipkét textilre dolgozni
 • végső adjusztálást végezni kiegészítőjeként
 • működtetni képes saját műhelyét, bemutatótermét
A képzés szakmai témakörei
 • Népi kézműves vállalkozás működtetése
 • Csipkekészítés
 • Foglalkoztatás I.
 • Foglalkoztatás II.
 • Munkahelyi egészség és biztonság
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
 • Csipkekészítő
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.