Munkaerőgazdálkodási és társadalombizotsítási ügyintézőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szolnok

Választott helyszín
Szolnok

Tervezett kezdés

2024. augusztus 24.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
360 000 Ft (40 000 Ft/hó) Az ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Schveicer - Kálmán Nikoletta
Területi képviselő
szolnok [at] oktav.hu
Munkatárs
Széher Korinna
Tanfolyamvezető
szeher [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség, 

Szakma, szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-elágazás: 5 0411 09 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma, 5 0411 09 02 Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma, Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés ,Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés, Vállalkozási ügyintéző szakképesítés, Vállalkozási ügyintéző részszakképesítés, Közgazdaság szakmacsoportba tartozó felsőfokú szakképzésben szerzett OKJ szakképesítés/szakképesítés-elágazás Gazdaságtudományok képzési területen felsőoktatási szakképzésben szerzett végzettség, Felsőfokú végzettség

Szakmai gyakorlat: Érettségi végzettség esetén legalább három év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adózási, vagy munkaügyi területen szerzett (igazolt) gyakorlat. Felsőfokú végzettség esetén legalább két év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adózási, vagy munkaügyi területen szerzett (igazolt) gyakorlat, kivéve a gazdaságtudományok képzési területhez tartozó szakon szerzett végzettség.

Időtartam
9 hónap
A munkaterület leírása

Azoknak ajánljuk képzésünket, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, precízek, és közel áll hozzájuk az irodai munkavégzés. A Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző több területen lát el humánerő forráshoz kapcsolódó feladatokat:

HR feladatok: 
Kapcsolatot tart a munkavállalókkal, munkáltatóval, érdekképviseletekkel. Ellátja az adatvédelemmel kapcsolatos feladatokat. Tájékoztatja a munkavállalót az érvényesíthető kedvezményekről, pótszabadságról, nyilatkoztatja a kedvezmények igénybevételéről. A Munka Törvénykönyve által meghatározott nyilvántartáshoz szükséges adatokat összegyűjti és adatokat továbbít feldolgozás céljából. Munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat rendszerezi, iratkezelést végez. 

Bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatok: 
A HR által megadott adatok alapján, ellátja a havi bérszámfejtési feladatokat, eleget tesz a jogszabály által előírt bejelentési, bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségeinek.

Társadalombiztosítással kapcsolatos feladatok: 
Tájékoztatja az érintetteket

  • a pénzbeli ellátásokra való jogosultsági feltételekről, igénylés módjáról,

  • a családtámogatási ellátásokra való jogosultságról, igénylés módjáról,

  • nyugdíjrendszer keretében igénybevehető ellátásokra jogosító feltételekről, igénybevételéről. 

A képzés szakmai témakörei
  • HR ismeretek
  • Bérszámfejtési ismeretek
  • Társadalombiztosítási ismeretek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések