Környezetvédelmi ügyintéző OKJ-s szakképesítő képzés

Környezetvédelmi ügyintéző képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
51 850 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A008
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
8 hónap
A munkaterület leírása

A környezetvédelmi ügyintéző figyeli a szakmai jogszabályok és szabványok változásait, nyilvántartja a szennyezőanyag-kibocsátásokat, a környezeti adatokat, a védett természeti értékeket, a szennyezett területeket.

A részszakképesítéssel rendelkező képes:

 • alkalmazni a szakmai előírásokat,
 • a környezeti adatokat nyilvántartani,
 • a szennyezőanyag-kibocsátásokat nyilvántartani,
 • nyilvántartani a védett természeti értékeket, a szennyezett területeket,
 • környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos adatszolgáltatást végezni,
 • tervezésben, pályázatírási, megvalósítási tevékenységben részt venni,
 • alapméréseket végezni, értékelni,
 • részt venni a környezetvédelmi ellenőrzésben, szabálysértési ügyek intézésében,
 • kapcsolatot tartani,
 • panaszok ügyében eljárni, jegykönyvet felvenni.
A képzés szakmai témakörei
 • Környezetvédelmi ügyintéző feladatok
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
 • Környezetvédelmi ügyintéző
 • Természetvédelmi ügyintéző
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Környezetvédelmi ügyintéző végzettség rész-szakképesítése a(z) Környezetvédelmi technikus szakmának. Elvégzése után tehát lehetőség van beiratkozni erre a tanfolyamra is.