Kézápoló és műkörömépítőOKJ-s szakképesítő képzés Miskolc

Választott helyszín
Miskolc
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
80 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Munkatárs
Szőke Hajnalka
Tanfolyamszervező
szoke [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A képzés során használt alapanyagokat és jegyzeteket a képző intézmény biztosítja a résztvevők számára! 80.000 Ft értékben!! Az ár tartalmazza a képzéshez tartozó alapcsomagot, és jegyzetet!
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
Azonosító szám
32 815 01
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-000495/2014/A243
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség (8 általános)

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

A Kézápoló és műkörömépítő szakember a kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák, alkalmazásával javítja azt.

A köröm ápolása során hagyományos (klasszikus) manikűr technológiát vagy (modern) francia manikűr technológiát alkalmaz, esetenként a japán manikűrrel, vagy díszítéssel kiegészítve. A műköröm anyagokkal tipes-, sablonos-, megerősítő-, körömágy hosszabbító-, díszítő- vagy töltés technológiát alkalmazva a zselé vagy a porcelán anyagok tulajdonságait felhasználva készít szebb, teherbíróbb műkörmöket. A kezelést szinten tartó házi tanáccsal látja el a vendéget.

Különösen ügyel arra, hogy egészséget veszélyeztető vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő. Csak egészséges kézen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapotfelmérés alkalmával, ha az egészséges állapottól eltérő elváltozást észlel, dönt a szolgáltatás elvégzésének módjáról, vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlja.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • a kézápoló, műkörömépítő szalon megtervezésére és a mindenkori hatályos jogszabályok szerinti működtetésére
 • felkészülni a szépészeti szolgáltatás feladataira
 • megtervezni és előkészíteni a szolgáltatást
 • elvégezni a kézápolás folyamatát
 • elvégezni a műkörömépítés folyamatát, anyagcsoportnak, technikáknak és a kezelési tervnek megfelelően
 • elvégezni a köröm - és a kutikula ápolását klasszikus,- francia vagy japánmanikűr technológia alkalmazásával
 • megtervezni és elvégezni a bőrápolási folyamatokat
 • díszítést végezni
 • kézápolás- és műkörömépítéshez kapcsolódó egyéb feladatokat végezni
 • elvégezni a szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb napi feladatokat
A képzés szakmai témakörei
 •  Kézápoló, műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése
 •  Szolgáltatást megalapozó anatómiai, élettani ismeretek
 •  Kézápolás
 •  Műkörömépítés
 •  Anyagismeret alkalmazásai
 •  Kézápolás, műkörömépítés szakmai ismeretek
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Egy szép, ápolt kéz sokat elárul viselőjéről. Aki szeretné, hogy körmei tükrözzék egyéniségét és igényességét, az mindenképpen profira bízza kicsinosításukat. A kézápoló és műkörömépítő szakember kreativitását és tapasztalatát latba vetve dolgozik azért, hogy vendégei minden alkalommal elégedetten távozzanak, akár zselés, akár tipes vagy porcelán műköröm elkészítésével bízzák meg. Nagy precizitással alkalmazza a sablonos technikát és gyakorlott mozdulatokkal végzi a töltést és a díszítést is, követve a legújabb szín- és mintatrendeket, valamint vendége egyéni kéréseit. Anatómiai ismereteire támaszkodva felismeri az ortopédiai elváltozásokat, fertőző vagy gombás betegségek esetén gyógyhatású termék ajánlásával segíti a gyógyulást, ha pedig szükséges, orvosi vizsgálatot javasol. Tudása saját szalon üzemeltetésére is feljogosítja, ahol a higiéniai feltételekre ügyelve teremti meg munkakörülményeit. Szakmai tapasztalatát rendezvényeken és továbbképzéseken tudja bővíteni, hogy mindig a legjobb újdonságokkal szolgálhasson vendégköre számára. Működési területét a Lábápoló képzés elvégzésével egészítheti ki.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.