Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő (OKJ)OKJ-s szakképesítő képzés Miskolc

Választott helyszín
Miskolc
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
95 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Munkatárs
Ligetvári István
Tanfolyamvezető
ligetvari [at] oktav.hu
Munkatárs
Spitzmüllerné Magyar Dorottya
Tanfolyamszervező
magyar [at] oktav.hu
munkatárs
Juhász Erika
Tanfolyamszervező
juhasz.erika [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
Azonosító szám
OKJ 34 582 05
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-000495/2014/A100
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség (8 osztály),
egészségügyi és pályaalkalmasság

Időtartam
-
A munkaterület leírása

Hűtő- és légtechnikai csőhálózatokat, vezetékeket szerel, javít és tart karban.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • csővezetéket kiépíteni
 • ellenőrizni a csőkötések tömörségét
 • hő- és korrózióvédő szigetelést készíteni
 • telepíteni, szerelni a hűtés, lég- és klímatechnikában a rendszereket, rendszerelemeket
 • alkalmazni a készülékek szerelési beépítési előírásait
A képzés szakmai témakörei
 • Épületgépészeti csővezeték-szerelés
 • Épületgépészeti rendszerismeret
 • Hűtőtechnikai rendszerszerelő feladatok
 • Légtechnikai rendszerszerelő feladatok
 • Épületgépészeti munkabiztonsági és környezetvédelemi feladatok
 • Foglalkoztatás I.
 • Foglalkoztatás II.
 • Munkahelyi egészség és biztonság
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,10

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Olyan területen szeretne dolgozni, ami iránt egyre nő az igény? Mivel a klímaberendezések egyre népszerűbbek, a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakmával biztosíthatja megélhetését. A Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő lakóépületekben, középületekben vagy ipari létesítményekben dolgozik. Mindennapi feladatai közé a víz-, gáz- és fűtés csővezetékek kiépítése, a csőkötések tömörségének ellenőrzése, a hő- és korrózióvédő szigetelés elkészítése, a hűtés-, lég- és klímatechnikai rendszerek telepítése és javítása tartozik. Végezhet karbantartást, tisztítást, vagy alkatrészcserét. Új készülékek, rendszerek beszerelését, a beüzemelését és beállítását a műszaki tervek áttanulmányozása alapján végzi. A Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakképzettséggel Csőszerelő, csővezeték szerelő, vezeték és csőhálózat szerelő, karbantartó csőszerelő, légcsatorna szerelő, légtechnikai hálózat szerelő, légtechnikai rendszer szerelő munkakörökben is dolgozhat. Tovább bővítené tudását és működési területét? Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés- szerelőként nagyobb rendszerek kiépítésével is foglalkozhat.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.