Gyógyszertári asszisztensOKJ-s szakképesítő képzés Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2020. december 19. - Elindult, becsatlakozás lehetséges

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

Heti 1 alkalommal szombaton

Egyéb
Pótbeiratkozás: 2021. május 28.
Képzés díja
215 640 Ft
Kedvezmények
10 000 Ft Kismama kedvezmény
10 000 Ft Törzsvásárló kedvezmény
10 000 Ft Munkanélküli kedvezmény
10 000 Ft Páros jelentkezők
Vizsgadíj
75 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Munkatárs
Pálhidai Anetta
Tanfolyamszervező
palhidai [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
54 720 03
Engedélyszám
E-000495/2014/A174
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
12 hónap
A munkaterület leírása

A gyógyszertári asszisztens a gyógyszerellátás területén foglalkoztatott egészségügyi szakember, aki gyógyszerész irányítása mellett vesz részt a szakellátásban. Segíti, illetve kiegészíti a gyógyszerész munkáját a gyógyszertárakban, gyógyszerkészítő laboratóriumokban, gyógyszerraktárakban, gyógyszer-kereskedelemben, valamint a kapcsolódó intézetekben. Tevékenységét végezheti a gyógynövény-forgalmazás területein is.

A szakképesítéssel-ráépüléssel rendelkező képes:

  • gyógyszertári adminisztratív, ügyviteli és készletezéssel kapcsolatos feladatokat végezni
  • segédkezni a gyógyszerkészítésben,
  • gyógyszerformát önállóan kialakítani
A képzés szakmai témakörei
  • Gyógyszerellátás
  • Gyógyszertárban forgalmazott termékek
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,05

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

A saját immunrendszeren és az orvosi ellátáson túl a gyógyszerek és a gyógyhatású készítmények gondoskodnak a betegek teljes gyógyulásáról, és a szakemberek felelőssége, hogy adott betegségre milyen szert javasolnak. A különféle készítményekkel, tablettákkal, kapszulákkal és kenőcsökkel hatékonyan kezelhetjük egészségügyi panaszainkat, figyelmet fordítva a mellékhatások kiküszöbölésére is. A gyógyszertári asszisztens fő feladata, hogy átvegye és ellenőrizze a megrendelt gyógyszer-, és alapanyag szállítmányokat, és hogy a gyógyszerész utasításait követve az összetevőkből elkészítse a medicinákat. Szakemberként pontosan ismeri a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények összetevőit és hatásmechanizmusukat, hiszen munkáján emberek egészsége múlik. Feladatai között a gyógyszerek szavatosságának ellenőrzése, valamint az alapanyagok és kellékek megrendelése is szerepel, akár gyógyszertárban, akár laboratóriumban, raktárban vagy a gyógyszer-kereskedelem területén tevékenykedik. Növelné esélyeit az álláspiacon? Remek alkalom, hogy elvégezze a Fogászati asszisztens vagy a Mentőápoló tanfolyamot.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.