Gyógyszertári asszisztens OKJ-s szakképesítő képzés

Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
54 720 03
Engedélyszám
E-000495/2014/A174
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
12 hónap
A munkaterület leírása

A gyógyszertári asszisztens a gyógyszerellátás területén foglalkoztatott egészségügyi szakember, aki gyógyszerész irányítása mellett vesz részt a szakellátásban. Segíti, illetve kiegészíti a gyógyszerész munkáját a gyógyszertárakban, gyógyszerkészítő laboratóriumokban, gyógyszerraktárakban, gyógyszer-kereskedelemben, valamint a kapcsolódó intézetekben. Tevékenységét végezheti a gyógynövény-forgalmazás területein is.

A szakképesítéssel-ráépüléssel rendelkező képes:

  • gyógyszertári adminisztratív, ügyviteli és készletezéssel kapcsolatos feladatokat végezni
  • segédkezni a gyógyszerkészítésben,
  • gyógyszerformát önállóan kialakítani
A képzés szakmai témakörei
  • Gyógyszerellátás
  • Gyógyszertárban forgalmazott termékek
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,05

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
  • Gyógyszertári asszisztens
  • Gyógyszertári árukiszedő
  • Gyógyszertári asszisztens egészségügyi intézetben
Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

A saját immunrendszeren és az orvosi ellátáson túl a gyógyszerek és a gyógyhatású készítmények gondoskodnak a betegek teljes gyógyulásáról, és a szakemberek felelőssége, hogy adott betegségre milyen szert javasolnak. A különféle készítményekkel, tablettákkal, kapszulákkal és kenőcsökkel hatékonyan kezelhetjük egészségügyi panaszainkat, figyelmet fordítva a mellékhatások kiküszöbölésére is. A gyógyszertári asszisztens fő feladata, hogy átvegye és ellenőrizze a megrendelt gyógyszer-, és alapanyag szállítmányokat, és hogy a gyógyszerész utasításait követve az összetevőkből elkészítse a medicinákat. Szakemberként pontosan ismeri a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények összetevőit és hatásmechanizmusukat, hiszen munkáján emberek egészsége múlik. Feladatai között a gyógyszerek szavatosságának ellenőrzése, valamint az alapanyagok és kellékek megrendelése is szerepel, akár gyógyszertárban, akár laboratóriumban, raktárban vagy a gyógyszer-kereskedelem területén tevékenykedik. Növelné esélyeit az álláspiacon? Remek alkalom, hogy elvégezze a Fogászati asszisztens vagy a Mentőápoló tanfolyamot.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.