Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2023. május 20.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
285 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Kollár Krisztina
Tanfolyamszervező
kollar [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A gumiabroncs-javító és kerék kiegyensúlyozó feladata a gumiabroncsok szerviztevékenységét végző műhely üzemeltetése. A gépjármű kerékpánttal, gumiabronccsal és keréknyomás-figyelő rendszerekkel, valamint azok tartozékaival kapcsolatos feladatok ellátása a kereskedelem, a javítás, a szerelés, a kiegyensúlyozás, a tárolás, a környezetvédelem, a munkavédelem területén. A szakemberek a fenti feladatokat önállóan vagy a műhelyben dolgozó kollégáikkal együttműködve végzik.

A munkavégzéshez szükséges, képesítési követelményt előíró jogszabály: 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet a gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Gumiabroncs-szerelés és -kiegyensúlyozás
  • Gumiabroncs javítás
  • Gumijavító műhely üzemeltetése
Vizsgainformációk

A képzési díj befizetése ellenében a Képző a Résztvevő számára - együttműködő akkreditált vizsgaközpont partnerénél - egyszeri képesítő vizsgalehetőséget biztosít.

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Már a Forma1-es közvetítéseket szemlélve is feltűnik, hogy az autók biztonságos közlekedésében óriási szerepe van a kiváló minőségű gumiknak. Bár a hétköznapokon nem úgy száguldozunk a közutakon, mint a pályákon a pilóták, számunkra is nélkülözhetetlen, hogy az autónk kerekeit rendben tudjuk, hiszen egy rosszul beállított futómű vagy egy defektes kerék is baleset forrása lehet. A gumiabroncsok szervizelését a gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó szakember végzi, aki a kerékpánttal, a gumiabronccsal és azok tartozékaival kapcsolatos kereskedelmi, javítási és kiegyensúlyozási feladatokat végzi el. Gondoskodik a szerviz anyagi és tárgyi feltételeiről, tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel és a hatóságokkal, fogadja a reklamációt és kiállítja a számlákat. Szakmai tudását olyan eszközökkel egészíti ki, mint a kerék kiegyensúlyozó, a kompresszor, a nyomatékkulcs, a vulkanizáló berendezés, a mérőeszközök vagy a gumiabroncs levegőtöltő berendezés és a légnyomásmérő. Dolgozhat kereskedőként, de autógumi-javító, gumijavító és centírozó, gumisorjázó-javító és gumiabroncs felszerelő munkaköröket is betölthet.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.