GrafikusOKJ-s szakképesítő képzés Sopron

Választott helyszín
Sopron

Tervezett kezdés

2020. december 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat

Képzés díja
456 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Vizsgagarancia
Vizsgadíj
60 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Karácsony-Borsfai Barbara
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Munkatárs
Magassy Viktor
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Munkatárs
Móczik Márta
Tanfolyamvezető
moczik [at] oktav.hu
Munkatárs
Vincze Andrea
Tanfolyamszervező
vincze [at] oktav.hu
Munkatárs
Kaszás Veronika
Tanfolyamszervező
kaszas [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
54 211 04
Engedélyszám
E-000495/2014/A016
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi, egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
24 hónap
A munkaterület leírása

A grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv– és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban végzi szakmai tevékenységét. Munkája során vezetőtervező mellett a grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkát végez

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • információ és anyaggyűjtést végezni, terveket, vázlatokat, költségvetést készíteni
 • komplex tervezőgrafikai munkálatokban részt venni, mint szakértő munkavállaló: emblémák, szimbólumok, piktogramok, különböző kiadványok, hirdetések, plakátok grafikai terve, cégarculatok,
 • termékarculatok, reklámkampányok, csomagolástervezési feladatok, illusztrációk, szakillusztrációk, infografikai munkák, online megjelenések grafikai tervezésének munkafázisaiban részt venni
 • munkája során professzionális grafikai programokat és eszközöket kezelni, kép és szövegszerkesztési munkát végezni, hasznosítani manuális rajzi és illusztrációs tudását, a végfelhasználás szerint nyomdai és technológiai előkészítést végezni, prezentálni, archiválni, kapcsolatot tartani a megrendelővel, előkészíteni és leadni a kész grafikai munkát
A képzés szakmai témakörei
 • Művészetelmélet és ábrázolás
 • Tervezés és technológia
 • Kortárs szakmai környezet
 • Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
 • Foglalkoztatás II.
 • Grafikai alapok
 • Grafikai illusztrálás
 • Tervezőgrafikai elmélet és gyakorlat
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,06

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

A minket körülvevő világban hatalmas szerepe van a vizualitásnak. Azok a szakemberek, akik az online és az offline területen is tesznek azért, hogy minél figyelemfelkeltőbb és érdekesebb legyen a reklámok, a kiadványok vagy éppen a céges arculatok megjelenése, kreativitásukat és technikai tudásukat ötvözve dolgoznak. Ha kedvet érez, hogy elsajátítsa a grafikus szakmát, akkor olyan változatos feladatok elé nézhet, mint a logók, a szimbólumok, a piktogramok, a kiadványok, a hirdetések és a plakátok megtervezése, vagy a csomagolástervek és infografikák megalkotása. Végzettségével grafikus és multimédiatervező, nyomdai előkészítő, hálózat és multimédiafejlesztő munkakörökben helyezkedhet el, de számos tevékenységet folytathat akár vállalkozóként is, így lehet: web grafikus, nyomdai tördelő, médiaszereksztő, képszerkesztő, alkalmazott tipográfus, honlap tervező, tartalommenedzser vagy alkalmazott illusztrátor is. Munkáját tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv- és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban is végezheti. A megbízás során információ- és anyaggyűjtéssel kezdi feladatait, majd terveket és vázlatokat készít, melyek alapján árajánlatot ad ügyfeleinek. Ha szívesen kalandozna más művészeti területeken is, akkor a Művészeti és médiafotográfus képzéssel egészítheti ki tudását.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.