Fotográfus és fotótermék-kereskedőOKJ-s szakképesítő képzés Fertőd

Választott helyszín
Fertőd
Ezen a helyszínen jelenleg nincsen meghirdetett képzési időpont. Kérjük, válasszon másik képzési helyszínt:
Vizsgadíj
60 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Magassy Viktor
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Munkatárs
Karácsony-Borsfai Barbara
Területi képviselő
gyor [at] oktav.hu
Munkatárs
Móczik Márta
Tanfolyamvezető
moczik [at] oktav.hu
Munkatárs
Vincze Andrea
Tanfolyamszervező
vincze [at] oktav.hu
Munkatárs
Kaszás Veronika
Tanfolyamszervező
kaszas [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
54 810 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A123
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi

Képzés időtartama
24 hónap
A munkaterület leírása

A fotográfus és fotótermék-kereskedő olyan, fejlett vizuális kommunikációs kultúrával, valamint fotótechnikai tudással rendelkező szakember, aki igényesen valósítja meg a fényképezés különböző területein adódó szakmai és kereskedői feladatokat. Használja a kor követelményeinek megfelelő technológiákat. Az alkalmazott és autonóm fotográfia területén dolgozik.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • fénykép-, és videofelvételeket készíteni, utómunkálatokat végezni
 • fotótermékeket értékesíteni, tájékoztatást adni a szolgáltatásokról, kidolgozni az analóg és a digitális munkákat
 • ellátni az üzlet/telephely/szalon szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat
 • önállóan készíteni fotográfiákat, tudatos fotográfusi tervező, kivitelező feladatokat végezni, alkalmazva az elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteket
A képzés szakmai témakörei
 •  Optikai alapismeretek
 •  Kereskedelmi és vállalkozási tevékenységek
 •  Fotográfiai eszközök jellemzése
 •  Fotográfia elmélete
 •  Fotográfia gyakorlata
 •  Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
 •  Foglalkoztatás II.
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

3,98

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Emlékeink megörökítésének igénye szinte egyidős az emberiséggel. A fotográfia kora előtt a festőket bízták meg a családi és egyéni portrék elkészítésére, de a modern eszközöknek köszönhetően ma már temérdek remek fotóval gazdagíthatjuk a családi albumot. Ha kreatívhajlama némi technikai érdeklődéssel is vegyül, akkor a fotorgráfus és fotótermék-kereskedő szakmában profi szintre emelheti hobbiját. Legyen szó esküvőről, újszülött- és modellfotózásról, tárgyak vagy épületek fotójának elkészítéséről, egy jó fotós minden kihívással megbirkózik, akár a szabadban, rendezvényen, akár stúdióban vagy műteremben kell alkotnia. Mindig a legfejlettebb technológiák alkalmazására törekszik, így a digitális tükörreflexes gép, az objektívek, a vakuk, a levilágító eszközök és a műtermi felszerelések is ezt az elvet tükrözik. A fényképek és a videófelvételek készítését követően utómunkálatokat is végez számítógépes szoftverek segítségével, a hozzá forduló vevőknek pedig teljes körű tájékoztatást ad a fotótermékekről és szolgáltatásairól. Ha szakmája új ismeretek megszerzésére inspirálja, akkor az Optikai üvegcsiszoló, a Látszerész és az Optikai árucikk-kereskedő képesítéseket is megszerezheti.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések