Élelmiszer-, vegyiáru eladóOKJ-s szakképesítő képzés Tatabánya

Választott helyszín
Tatabánya
Ezen a helyszínen jelenleg nincsen meghirdetett képzési időpont. Kérjük, válasszon másik képzési helyszínt:
Vizsgadíj
55 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Fekete-Berkes Borbála
Irodavezető
tatabanya [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
31 341 05
Engedélyszám
E-000495/2014/A082
Jelentkezés feltétele (részletek)

Egészségügyi alkalmasság és alapfokú iskolai végzettség (általános iskola 8. osztálya) iskolai végzettség hiányában a képzés megkezdhető bemeneti kompetencia mérés teljesítésével

Képzés időtartama
3 hónap
A munkaterület leírása

A kereskedelmi szakképesítések rendkívül keresettek ma Magyarországon. Az Élelmiszer vegyiáru eladó szakma sokféle lehetőséget biztosít a munkavállalásra. Az élelmiszer vegyiáru eladó tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az élelmiszer-, és vegyiáru kereskedelemben végzett tevékenységek elméleti és gyakorlati alapjait és felkészüljenek a szakképesítő vizsgára. Az Élelmiszer-, vegyiáru eladói szakképesítéssel a résztvevő képes lesz a kereskedelmi egységekben a vásárlók kiszolgálására és tájékoztatására. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat. Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

 

Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamunkon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak:

  •  Segíteni az árubeszerzést
  •  Átvenni az árut
  •  Készletezési, raktározási feladatokat végezni
  •  A korszerű eladói technikák alkalmazásával kiszolgálni a vásárlót
  •  Alkalmazni az eladóval szemben támasztott viselkedési formákat és magatartási szabályokat
  •  Pénztárgépet kezelni,
  •  Értékesítési tevékenységet végezni

 

A képzés szakmai témakörei
  • Kereskedelmi ismeretek
  • Eladástan
  • Az élelmiszerek és vegyiáruk  forgalmazása
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések