Egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens - 2 félév)Szakmai oktatás Esztergom

Választott helyszín
Esztergom
Ezen a helyszínen jelenleg nincsen meghirdetett képzési időpont. Kérjük, válasszon másik képzési helyszínt:
  • Más képzési helyszínt választok
  • Budapest
Vizsgadíj
75 000 Ft
Kapcsolattartó
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Típus
Szakmai oktatás
Azonosító szám
5 0913 03 02
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele

érettségi bizonyítvány,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék az egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens) szakmát, felkészüljenek és sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak az egészségügyi asszisztens munkakör betöltésére.

Azok a jelentkezők, akik korábbi tanulmányaik vagy gyakorlatuk alapján alapvető ismeretekkel rendelkeznek az egészségügyi feladatokkal kapcsolatban, felmentést kaphatnak az ágazati alapvizsga alól

Az egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens) szakmát ajánljuk: azoknak, akik a gyógyszerellátás területén szeretnének elhelyezkedni egészségügyi szakemberként. A gyógyszertári asszisztens a segíti a gyógyszerész munkáját a gyógyszertárakban, gyógyszerkészítő laboratóriumokban, gyógyszerraktárakban, gyógyszernagykereskedelemben és kórházakban. Részt vehet gyógynövény forgalmazás területén is. A gyógyszertári asszisztens gyógyszertechnológia, ügyviteli, gazdálkodási résztevékenységeket végez. Laboratóriumi munkafolyamatokban segédkezik, gyógyszerkészítésnél közreműködik, gyógyszerformákat önállóan kialakít, raktározási és tárolási feladatokat végez, ügyviteli, adminisztratív feladatokat lát el.

Az egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens) 2 féléves képzést azoknak ajánljuk, akiktől távol a kórházi betegápolás. A képzés során 160 óra összefüggő gyakorlat teljesítése és a gyakorlati oktatás szakképzési munkaszerződéssel gyógyszertárban folyik.

Az Egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens) oktatás résztvevői képessé válnak:

  • orvosdiagnosztikai eszközöket működtetni, használni
  • megfelelő gyógyászati segédeszközt kiválasztani és erről tájékoztatást nyújtani
  • gyógyzerformákat kialakítani, gyógyszertechnológiai műveleteket végezni
  • gyógyszeráruátvételt végezni, nyilvántartásokat vezetni,
  • gyógyszertárban forgalmazható egyéb termékekről tájékoztatást nyújtani.
Vizsgainformációk

A képzési díj befizetése ellenében a Képző a Résztvevő számára együttműködő akkreditált vizsgaközpont partnerénél egyszeri szakmai vizsgalehetőséget biztosít.

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől Tanúsítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Egészségügyi asszisztens (gyógyszertári asszisztens) szakmát tanúsító oklevelet kapnak.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

A saját immunrendszeren és az orvosi ellátáson túl a gyógyszerek és a gyógyhatású készítmények gondoskodnak a betegek teljes gyógyulásáról, és a szakemberek felelőssége, hogy adott betegségre milyen szert javasolnak. A különféle készítményekkel, tablettákkal, kapszulákkal és kenőcsökkel hatékonyan kezelhetjük egészségügyi panaszainkat, figyelmet fordítva a mellékhatások kiküszöbölésére is. A gyógyszertári asszisztens fő feladata, hogy átvegye és ellenőrizze a megrendelt gyógyszer-, és alapanyag szállítmányokat, és hogy a gyógyszerész utasításait követve az összetevőkből elkészítse a medicinákat. Szakemberként pontosan ismeri a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények összetevőit és hatásmechanizmusukat, hiszen munkáján emberek egészsége múlik. Feladatai között a gyógyszerek szavatosságának ellenőrzése, valamint az alapanyagok és kellékek megrendelése is szerepel, akár gyógyszertárban, akár laboratóriumban, raktárban vagy a gyógyszer-kereskedelem területén tevékenykedik. Növelné esélyeit az álláspiacon? Remek alkalom, hogy elvégezze a Fogászati asszisztens vagy a Mentőápoló tanfolyamot.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.