Bolti hentes OKJ-s szakképesítő képzés

Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
31 541 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A087
Jelentkezés feltétele (részletek)
  • Általános iskola 8. osztálya
  • Egészségügyi alkalmasság
  • Iskolai végzettség hiányában a képzés megkezdhető bemeneti kompetencia mérés teljesítésével
Képzés időtartama
5 hónap
A munkaterület leírása

Húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.

A részszakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • anyagokat átvenni, készletezni,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat,
  • testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani,
  • húsrészeket formázni, csontozni,
  • kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni,
  • hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni,
  • vevőket kiszolgálni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat.
A képzés szakmai témakörei
  • Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
  • Darabolás, csontozás
  • Húsipari értékesítés
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

3,82

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
  • Csontozó
  • Húsaprító
  • Húselőkészítő
  • Húsosztályozó
  • Húsvizsgáló
  • Hússzeletelő
  • Kézi csontozó (húsipari)
  • Sertéscsontozó
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.