Vegyi áru eladó szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Jelentkezés feltétele (részletek)

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
3 hónap
A munkaterület leírása

A vegyi áruk az élet számtalan területén könnyítik meg a különböző problémák megoldását. A modern tisztítószerek a vegyipar fejlődésének köszönhetően nagyon hatásosak, univerzálisak és könnyen használhatóak. A vegyi áruk jelentős része az egészségre és a környezetre is ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kis-, és nagykereskedelmi tevékenység szakirányú felkészültséget igényel. A vegyi anyagok körében is megfigyelhető a környezetbarát termékek szélesebb körű megjelenése.

A Vegyi áru eladó tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak vegyi áruk kis-, és nagykereskedelmi folyamataiban (beszerzés, tárolás, raktározás, értékesítést) feladataikat hatékonyan és biztonságosan ellátni. Ismeri a vegyi áruk veszélyességi fokozatait, jelöléseit és erről szakszerűen tájékoztatni tudja a vevőit. Résztvevőink képessé válnak az online kereskedelemben is az áruk értékesítésére, előjegyzések felvételére, áruk összekészítésére és a kiszállítás előkészítésére is.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Kereskedelmi ismeretek
  • Eladási gyakorlat
  • Áruház működtetése
  • Vegyi áruk áruismerete
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.