Üzletvezető szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Jelentkezés feltétele (részletek)

középfokú végzettség,
szakirányú kereskedelmi végzettség (elfogadható képesítések az egyéb információknál)
egészségügyi alkalmasság
1 év kereskedelmi gyakorlat 

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A kereskedelmi szakképesítések rendkívül keresettek ma Magyarországon. Az Üzletvezető tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék a boltok, üzletek nyitásával, irányításával, szervezésével, ellenőrzésével kapcsolatos tevékenység elméleti és gyakorlati alapjait. Az Üzletvezető tanfolyam során a résztvevők képesek lesznek megfelelő számításokat végezni az eredményesség, a készletezés hatékonysága és a finanszírozhatóság érdekében. Az Üzletvezetők képviseli a kereskedelmi egységet az üzleti partnerek, beszállítók és a hatóságok előtt is, ezért a képzés ideje alatt tárgyalástechnikai és protokoll ismereteket is elsajátítanak.

A kereskedelem jelenleg biztos munkahely lehetőségeket kínál nőknek és férfiaknak egyaránt. A tanfolyam lehetőséget nyújt az már kereskedelemben dolgozók számára előrelépésre, vagy akár saját vállalkozás alapításra, vállalkozóvá válásra.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
 • A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése
 • Üzleti tevékenység a gyakorlatban
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

Elfogadható szakirányú előképzettségek:

 • 4 0416 13 02 Kereskedelmi értékesítő
 • 04163 Barkács áruházi eladó, 04163 Bútorbolti eladó, 04163 Drogerista, 04163 Élelmiszer-eladó, 04163 Játékbolti eladó, 04163 Műszaki eladó, 04163 Ruházati eladó, 04163 Vegyi áru eladó
 • 02144 Virágkötő és virágkereskedő
 • 5 0416 13 03 Kereskedő és webáruházi technikus
 • 34 341 01 Eladó szakképesítés
 • 35 341 02 Gyógynövény eladó szakképesítés
 • 31 341 05 Élelmiszer-, vegyiáru eladó részszakképesítés, 31 341 03 Műszakicikk – eladó részszakképesítés,
 • 31 215 01 Virágbolti eladó részszakképesítés
 •  31 541 01 Bolti hentes részszakképesítés
 •  54 341 01 Kereskedő
 •  54 810 01 Fotográfus és fotótermék-kereskedő
 •  52 726 01 Gyógyászati segédeszköz-forgalmazó
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Üzletvezető szakma az alábbi szakmára épül: Barkácsáruházi eladó, Bútorbolti eladó, Élelmiszer - eladó, Játékbolti eladó, Vegyi áru eladó, Drogerista, Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Beiratkozásra csak akkor van lehetőség, ha már rendelkezik ezen végzettségek egyikével. Ezekről a képzésekről a képzés nevére kattintva talál további információt.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.