A Vendéglátó eladó cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre. Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrinek, kínáló polcok és pultrendszerek rendezése, kávé-, és tea főzés, alkoholmentes és alkoholos italok készítése, cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteinek elvégzése, pultkiszolgálás és felszolgálás. Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.
Egy kis ízelítő abból, hogy miről is tanulnak résztvevőink a Vendéglátó eladó tanfolyamon: Értékesítés elmélete és gyakorlata órák témaköreiben: • Értékesítés alapjai, fajtái, jellemzői • Gépek, berendezések, eszközök és felszerelések használatának szabályai. • Az értékesítést előkészítő, végrehajtó és befejező műveletek formái, jellemzői. • Az értékesítés etikett és protokoll szabályai. • A vendégtípusok és bánásmód a vendégekkel. • A külföldi vendégek tájékoztatása, és bánásmód a külföldi vendégekkel. • Hazai és nemzetközi étkezési szokások, vallási előírások, az alkalmazás lehetőségei. • Ételek, italok értékesítése I.: • Étel-, italfelszolgálás módjai, szabályai.
Élelmiszerismeret témaköreiben: • Élelmiszerek összetevői víz és szárazanyagok, • Az élelmiszerek előkészítése, elkészítése folyamán bekövetkező változások, befejező műveletek • Élelmiszerek tartósítása • Környezetvédelmi ismeretek • Fogyasztóvédelmi ismeretek • Vendéglátás higiéniája • HACCP, • Élelmiszerek részletes jellemzése
A Vendéglátó eladó tanfolyamunkon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak: • Reggeli és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni, adagolni, tálalni helyben fogyasztásra vagy elvitelre, • Cukrászati készítmények befejező műveleteit végezni, feltölteni a hűtővitrineket • Büfé és gyorséttermi, valamint cukrászdai, kávéházi pultkiszolgálást és felszolgálást végezni • Elvégezni az üzlet nyitási, és zárási teendőit • Szakszerűen kezelni a sütő-főző berendezéseket és az értékesítés gépeit, • Betartani a higiéniai előírásokat, az élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzrendészeti, és környezetvédelmi szabályokat a termelő és értékesítő munkája alatt • Nyugtát, számlát készíteni, fizettetni, elszámolni a napi bevétellel, standolni, • Betartani a fogyasztóvédelmi előírásokat.
A Vendéglátó eladó tanfolyamon a gyakorlati vizsgára történő felkészítés sokéves tapasztalattal, főiskolai végzettségű előadók és profi vendéglátó szakemberek segítségével történik.
Szakmai gyakorlat: 160 óra vendéglátó-ipari gyakorlat egyéni ütemben együttműködési megállapodással.
|