Az OKTÁV-ról
Irodáink
Összes tanfolyam
OKJ tanfolyamok
Tréningek
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Állás, Munkalehetőség
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 

Vendéglátásszervező tanfolyam - Szolnok

A szakképesítés OKJ száma: 54 811 01
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítés
Engedélyszám: E-000495/2014/A215
Jelentkezés feltétele:

Érettségi, egészségügyi-, és pályaalkalmasság


Vendéglátásszervező tanfolyam - Szolnok célja:

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról. Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A szakképesítéssel vendéglátó egység alapítható, nem kell külön a vendéglátó-üzletvezető képzést elvégezni.

Egy kis ízelítő abból, hogy miről is tanulnak résztvevőink a Vendéglátásszervező tanfolyamon:

Értékesítés elmélete és gyakorlata órák témaköreiben:

  • Értékesítés alapjai, fajtái, jellemzői
  • Gépek, berendezések, eszközök és felszerelések használatának szabályai.
  • Az értékesítést előkészítő, végrehajtó és befejező műveletek formái, jellemzői.
  • Az értékesítés etikett és protokoll szabályai.
  • A vendégtípusok és bánásmód a vendégekkel.
  • A külföldi vendégek tájékoztatása, és bánásmód a külföldi vendégekkel.
  • Hazai és nemzetközi étkezési szokások, vallási előírások, az alkalmazás lehetőségei.
  • Ételek, italok értékesítése I.:
  • A menü elemei, összeállításának alapszabályai.
  • Étel-, italfelszolgálás módjai, szabályai.

 Vendéglátás gazdálkodás elmélete és gyakorlata témaköreiben:

  • A gazdálkodás alapfogalmai,
  • A piac fogalma, fajtái, tényezői, piaci verseny
  • A vendéglátás fő- és melléktevékenységei:
  • Beszerzés, szerződéskötés, raktározás, termelés
  • Értékesítés (választékközlés eszközei: étlap, itallap, árlap, ártájékoztatás, rendelés folyamata, hidegen – melegen tartás, értékesítési rendszerek: kiszolgálás, felszolgálás, önkiszolgálás)
  • Vendéglátás üzemei, üzletei, üzletkörök, üzlettípusok
  • Vendéglátás személyi feltételei, bérezési formák

A Vendéglátásszervező tanfolyamunkon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak:

  • vállalkozást működtetni,
  • anyagi felelősséggel gazdálkodni,
  • megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját,
  • piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát,
  • reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait,
  • biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét
  • vendégpanaszokat kezelni,
  • szóbeli és írásbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
  • termelő tevékenységet végezni,
  • értékesítő tevékenységet végezni,
  • vendéglátó eladói tevékenységet végezni.

A Vendéglátásszervező tanfolyamon a gyakorlati vizsgára történő felkészítés sokéves tapasztalattal, főiskolai végzettségű előadók és profi vendéglátó szakemberek segítségével történik.

Szakmai gyakorlat: 64 óra vendéglátó-ipari gyakorlat egyéni ütemben együttműködési megállapodással.

 


A tanfolyam helye: Szolnok
Képzés időtartama: 10 hónap
A tanfolyam tervezett kezdése: 2020.03.27
Tanfolyami napok:

szombat

Részvételi díj: 290.000 Ft
Vizsgadíj: 90.000 Ft
Felvilágosítás: Kőszegi Henrietta tanfolyamvezető 33/435-755/158
Szilágyi Mihály helyi képviselő +36/20/777-9260
Egyéb elérhetőségek: koszegi@oktav.hu
szolnok@oktav.hu

Kedvezmények

Kismamáknak: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatásával történik).

Pályakezdőknek: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a megszerzett legutolsó bizonyítvány bemutatásával történik.

Munkanélkülieknek: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a munkaügyi központ igazolásával történik).

Törzsvásárló kedvezmény: 10. 000,- Ft kedvezmény (igazolása az OKTÁV Zrt.-nél korábban szerzett bizonyítvány bemutatásával történik)

Páros jelentkezőknek: 10.000 Ft kedvezmény (a jelentkezés alkalmával a jelentkezési lapon feltüntetendő annak a neve, akivel együtt érkezik a tanfolyamra (név + családtag vagy barát felírásával). Mindkét jelentkezési lapon feltüntetendő a másik név.) A kedvezmények nem összevonhatók.

Kamatmentes havi részletfizetés
Egyenletes havi részletek, nincs első havi nagyobb befizetés



Online Jelentkezés Jelentkezési lap letöltése

Vissza

Fenti tartalom csupán tájékoztató jellegű, szerződéses ajánlatnak nem minősül. További részletekéért keresse munkatársainkat.





2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.