A kereskedelmi szakképesítések rendkívül keresettek ma Magyarországon. Az Élelmiszer vegyiáru eladó szakma sokféle lehetőséget biztosít a munkavállalásra. Az élelmiszer vegyiáru eladó tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az élelmiszer-, és vegyiáru kereskedelemben végzett tevékenységek elméleti és gyakorlati alapjait és felkészüljenek a szakképesítő vizsgára. Az Élelmiszer-, vegyiáru eladói szakképesítéssel a résztvevő képes lesz a kereskedelmi egységekben a vásárlók kiszolgálására és tájékoztatására. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat. Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.
Egy kis ízelítő abból, hogy miről is tanulnak résztvevőink az Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamon:
Eladástan:
- A vásárlás pszichológiai tényezői.
- A vásárlás indítékai, megismerése a vásárlási döntés folyamata.
- A vásárlói típusok, vásárlói magatartások.
- Az eladóval szemben támasztott követelmények: szakmai viszonyulás, szaktudás, magatartás, viselkedés, megjelenés, testbeszéd, nyelvi kifejezőerő.
- Az eladás technikája:
- Eladás idegen nyelven
Áruforgalom gyakorlata:
- A megrendelés módjait és dokumentumait
- Áruátvételhez szükséges eszközök előkészítése (göngyölegbontó, árumozgató eszközök, mérő-, számlálóeszközök, PDA, íróeszköz, bizonylat).
- Az áruátvétel igazolása, kifogások intézése.
- Készletezés.
- Árváltozás.
- Leltározás a gyakorlatban.
- A fogyasztói ár szabályszerű feltüntetése.
- A vevők fogadása, a vásárlói igények megismerése, az áruk bemutatása, ajánlása.
- Rendkívüli események fajtái, kezelése a gyakorlatban.:
Élelmiszer-, és vegyiáru áruismeret:
- Az élelmiszerek, jellemzői, forgalmazásuk feltétele.
- Az élelmiszereket felépítő anyagok.
- Az élelmiszerbiztonsági rendszer kialakítása a kereskedelmi egységekben (HACCP).
- Élelmiszerérzékenység fajtái, ajánlható termékek és jelölésük.
- Az élelmiszer-fogyasztás jellemzői: korszerű élelmiszerek, hungaricumok, táplálkozási irányzatok, különleges táplálkozási célú élelmiszerek (gyermek, diétás, reform, stb.).
- Az élelmiszerek tartósítása.
- A gabonafélék, malomipari termékek, őrlemények,hántolt termékek sütő-, és tésztaipari termékek, kenyerek, sütőipari fehértermékek, száraztészták
- Természetes és természetes édesítőszerek, édesipari áruk.
- Gyümölcsök, zöldségáruk, ehető gombák.
- A tej és tejkészítmények
- Húskészítmények, húskonzervek
- A tojás.
- Étkezési zsírok, olajok
- Alkoholmentes és alkoholos italok.
- Koffeintartalmú élvezeti szerek
- Fűszerek és ízesítőszerek
- A vegyi áruk csomagolása.
- A címkén található jelölések, jelképek, veszélyes anyagok, környezetkímélő, környezetbarát jelek.
- A szappanok és a mosás anyagai:
- Háztartási tisztító- és ápolószerek:
- Testápoló és személyes higiéniát szolgáló készítmények:
- Babaápolási készítmények.
- Norinbergi áruk:
- Kozmetikai kiegészítő áruk.
- Egészségügyi áruk.
- Háztartási áruk..
Szakmai gyakorlat:
Élelmiszer üzletekben, drogériákban, szuper-, és hipermarketekben, egyéni ütemezésben, együttműködési megállapodás alapján.
Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamunkon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak: - Segíteni az árubeszerzést - Átvenni az árut - Készletezési, raktározási feladatokat végezni - A korszerű eladói technikák alkalmazásával kiszolgálni a vásárlót - Alkalmazni az eladóval szemben támasztott viselkedési formákat és magatartási szabályokat - Pénztárgépet kezelni, - Értékesítési tevékenységet végezni
Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamon a gyakorlati vizsgára történő felkészítés sokéves tapasztalattal és főiskolai végzettségű oktatóink segítségével történik. |