A Bolti hentes tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék a boltokban, üzletekben, piacokon végzett hentes tevékenység elméleti és gyakorlati alapjait és felkészüljenek a szakképesítő vizsgára. Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.
Egy kis ízelítő abból, hogy miről is tanulnak résztvevőink a Bolti hentes tanfolyamon:
Húsipari technológia: • Sertés és marha ipari csontozása, kivágása, húsok osztályozása • Sertés, marha, borjú, juh kereskedelmi bontása és konyhatechnológiai felhasználhatósága • Sertéshúsok pácolásra történő előkészítése, formázása • Csontozási veszteség és kihozatal számítások
Technológia gyakorlat: • Kések köszörülése, fenése: • Szalonnafélék megmunkálása, előkészítése: • A szalonnatábla testtájak szerinti darabolása • Lehúzott sertés féltestek bebontása, csontozása, osztályozása: • Félsertések bebontása késsel testtájakra, húsrészekre • Marha első-és hátulsó negyed teljes csontozása, kivágása, osztályozása: • Friss húsok hűtőpultba helyezésének legfontosabb követelményei • Húskészítmények a csemegepultban • Tőkehúsok és húskészítmények (csemegeáruk) elhelyezése a hűtőpultokban: • A boltban keletkező szerves hulladék kezelése • A húsboltra vonatkozó higiéniai előírások betartása • Fagyasztott húsok elhelyezése a fagyasztókban: • A vevő kérésére a húskészítményeket szeletelőgéppel, esetleg késsel szeletelni a kívánt vastagságra • Nyershúsok darálása, dagadó felszúrása, köröm darabolása: • Nyugta vagy készpénzfizetési számla kitöltése:
Vállalkozási és kereskedelmi ismeretek: • Vállalkozások alapítása, működtetése • Kereskedelmi alapismeretek • Értékesítési módok, folyamatok • Bolti eredmény keletkezése • Fogyasztóvédelmi szabályok • Fizetési módok • Vállalkozások adófizetési kötelezettségei
A Bolti hentes tanfolyamunkon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak: - - testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani, - húsrészeket formázni, csontozni, - kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni, - hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni, - vevőket kiszolgálni, - anyagokat átvenni, készletezni, - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket, - eszközöket használni, gépeket kezelni, - betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat.
A Bolti hentes tanfolyamon a gyakorlati vizsgára történő felkészítés sokéves tapasztalattal és főiskolai végzettségű oktatóink segítségével történik.
Szakmai gyakorlat: Hentes üzletekben, szuper-, hipermarketek hentes részlegén, egyéni ütemezésben, együttműködési megállapodás alapján. |
Kismamáknak: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatásával történik).
Pályakezdőknek: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a megszerzett legutolsó bizonyítvány bemutatásával történik.
Munkanélkülieknek: 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a munkaügyi központ igazolásával történik).
Törzsvásárló kedvezmény: 10. 000,- Ft kedvezmény (igazolása az OKTÁV Zrt.-nél korábban szerzett bizonyítvány bemutatásával történik)
Páros jelentkezőknek: 10.000 Ft kedvezmény (a jelentkezés alkalmával a jelentkezési lapon feltüntetendő annak a neve, akivel együtt érkezik a tanfolyamra (név + családtag vagy barát felírásával). Mindkét jelentkezési lapon feltüntetendő a másik név.)
Kedvezmények nem összevonhatók. |