Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma

A villanyszerelők munkája nélkül egy háztartás, egy cég, egy pláza, a közterületet ellátók nem tudnának működni. Minden területen szükség van az áramellátásra, hiszen e nélkül valahol a sötét középkorban éreznénk magunkat. Gyertyával világítanánk, tűzhelyen vagy sütőben melegítenénk mindent, nem lenne hűtőnk, televíziónk, rádiónk. El se tudná már képzelni. Igaz?!

Napjainkban ezek már mind természetes dolgok: szól a tv, rádió, bedobjuk az ételt a mikrohullámú sütőbe és 2 perc alatt újra melegítjük, kiolvasztjuk, töltjük a telefonunkat, használjuk a számítógépet, bemegyünk a szobába és egy laza mozdulattal felkapcsoljuk a villanyt – persze a jobbaknál ez tapsra működik vagy vannak helyek, ahol mozgásérzékelős…


 De hol és hogyan is kezdődik ez az egész?!
A villanyszerelők azok, akik a ház-, iroda-, szálloda-, bevásárló központ, stb. építése során az elkészült tervek szerint behúzzák a
vezetékeket, megcsinálják a csatlakozási helyeket, kialakítják a belső- ill. külső megvilágítások helyeit. Bekötik a csatlakozókat és a csillárokat, kül-, vagy beltéri szpotokat, hogy lakásunk, irodánk, vendégszobánk, stb. a lehető legkényelmesebben élhető és használható legyen.


 Kialakítják a kapcsoló szekrényt, bekötik a villanyórát, amit rendszerint minden hónapban jönnek ellenőrizni, vagy ez alapján jelentjük be az óraállást, mely alapján fizetjük a villanyszámlát.

A villanyszerelők azok, akik egy plázában, nagyobb irodaépületekben, hotelekben, a közterületeken és a központi villamos műveknél felügyelik az áramellátás problémamentes üzemelését. Házhoz rendszerint csak szükség esetén hívjuk őket, de minden nagyobb terjedelmű épületnél van legalább egy állandó karbantartó.


 Miből is áll pontosan a munkája?
Kiszámolja, megtervezi és előkészíti a villanyszerelési munkálatokhoz szükséges anyagmennyiséget, szerszámokat, kialakítja a vezetékek behúzásának helyét, csatlakozási pontjait. Mindehhez tudnia kell tervet
olvasni és mérlegelni, hogy az elkészített terv és a terep adottságok függvényében, amit lát úgy helyes-e, szükség esetén javaslatot tehet annak átalakítására. Meghatározza a munkához szükséges időszükségletet és szerelői létszámot. Figyelembe veszi és alkalmazza a vonatkozó munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, meghatározza a védőeszköz szükségletet.


 Figyelembe veszi és alkalmazza a munkahelyi minőségbiztosítási előírásokat. Ellenőrzi az anyagok, szerszámok és eszközök, illetve a munkavédelmi eszközök alkalmasságát, gondoskodik azok szakszerű tárolásáról. Folyamatosan egyeztet a munkaterületen dolgozó más szakmák képviselőivel. A munkavégzéshez meghatározott nyilvántartásokat vezet. Ellenőrző méréseket és vizsgálatokat dokumentál. Feliratokat készít és helyez el. Elkészíti a munka szerelői dokumentációját.

Villamos szerelést végez, melynek keretében:

 • Elosztó berendezést szerel,
 • Fogyasztásmérő helyet -, vezetékhálózatot épít ki.
 • Beltéri, kültéri világítási berendezést szerel.
 • Villamos szerelvényeket helyez el és szerel.
 • Fogyasztói berendezések részére csatlakozóhelyeket alakít ki.
 • Épületinformatikai és épületautomatikai hálózatot épít ki.
 • Villámhárító berendezést szerel.
 • Épület villamos berendezést javít, karbantart, kezelését betanítja.
 • Kapcsoló berendezést, ipari elosztó berendezést, ipari energia-elosztó hálózatot, vezérlő- és szabályozó berendezést szerel.
 • Ipari villamos berendezést javít, karbantart, kezelését betanítja.
 • Képes kisebb, nagyobb villamos szerkezetek, mint például transzformátorokat, fúrógépeket, villamos gépeket karbantartani, javítani és beüzemelni.


 Gondolná ezek után, hogy a villanyszerelő szakma nem piacképes?!
Ugye, hogy nem.
Mindenhol szükség van a villanyszerelőkre, hisz’ a hétköznapi ember nem mindig tudja, sok esetben szakmai hozzá nem értése miatt sem mer házilag szerelni villamos dolgokat.

 

Villanyszerelő tanfolyamunkon , melyet Győrben, Budapesten, Szombathelyen, Szegeden és Pécsen 2 féléves képzés keretében indítunk, havi mindössze 30.000,- Ft-ért, munka- vagy akár nappali tagozat mellett is részt vehet, hogy elsajátítson egy önmagában is helytálló szakmát. Villanyszerelőként dolgozhat alkalmazottként vagy egyéni vállalkozóként, akár saját cége is lehet.


CNC forgácsoló tanfolyam - a jövő szakmája europass
A tanfolyam sikeres zárása után államilag elismert Villanyszerelő OKJ szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt adunk, valamint igényelhető Nemzetközi (EUROPASS) bizonyítvány is.

 

Megtekintem az aktuális villanyszerelő tanfolyamok listáját. 


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra
2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.