Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Szakács – egy művészi szakma

Mi a kedvenc étele? Hol ette belőle a legjobbat? Utána megdicsérte a szakács munkáját? Bizonyára a chef remek munkát végzett, ha ennyire emlékszik rá.
Vagy jobban szeretné maga elkészíteni a finomságokat? Egy finom csirkepaprikást, egy jó gulyáslevest… Vagy inkább az egzotikusabb ízeket szereti?
 
 Az új ízek, a harmónia megteremtése nagy ötletgazdagságot, találékonyságot kíván. Nem véletlen, hogy sokan állítják: a főzés művészet. Az ihlet, egy-egy új étel kitalálása bármikor megszülethet. Akár egy baráttal történt eszmecsere során vagy az üzletekben járkálva a kirakatokat nézve. A megvalósítás viszont már komoly figyelmet és szakértelmet kíván. Kiválasztani a megfelelő és minőségi alapanyagokat, mit - honnan és persze nem utolsó sorban, hogy mennyiért.


A szakács elsődleges feladata az ételek elkészítése különböző nyers- vagy félkész alapanyagokból. A kiválasztott nyersanyagokat gondosan elő kell készíteni: hámozni, tisztítani, feldarabolni. Majd mindet a megfelelő edényben a tűzhelyen vagy a sütőben elkészíteni, ízesíteni.  Lehetőség nyílik új íz kombinációkat kitalálni, és a hagyományostól eltérően fűszerezni.


Az elkészítést követően a tálaláskor ismét jöhet a kreativitás, kiválasztani az ételnek megfelelő tányért, amiből manapság elég sokféle választék található mind méretben-, formában-, mintában- és színben. Ezt követően az ételt úgy elhelyezni a tányéron, hogy az kívánatos legyen. Fontos az étel formája, valamint megfelelő díszítése, hogy igazán gusztusos étel kerüljön a vendég elé, aki nagy elégedettséggel fogyassza és hírét adja, hogy az adott étteremben milyen finomat evett!


 A vendéglő hírneve nagyban függ a szakács munkájától. Legyen az kis étterem, vagy luxusszálloda, a konyha minősége sokban befolyásolja a ház sikerét. Rengeteg neves chefet ismerünk, magyarok közül pár: Laci bácsi, Kovács Lázár, Révész József, külföldi nevesebb szakácsok , pl. Gordon Ramsay,  Jamie Oliver, Wang Mester, és hosszan sorolhatnánk még őket. A szakács szakmában is sok féle stílusra lehet specializálódni. Van, aki a francia ételeket szereti, van, aki az olaszt, a kínait, thait vagy indiait és természetesen nem utolsó sorban a MAGYAR konyhát, stb.
 
Na de nézzük, a kreativitásunk és ízlésvilágunk mennyit is ér?!

Szerencsére mind itthon, mind világszerte nagyon sok étterem-, szállodalánc, és vendéglátóegység keres szakmájához értő szakácsokat . Ha Ön netalán azt tervezi, hogy külföldre megy dolgozni, és nem fél a munkától, valószínűleg el tud majd helyezkedni ebben a szakmában, hiszen a jó séfek Nyugat-Európában is keresettek. A kiemelkedően jó szakácsokat külföldön is jól megfizetik.
 
Célunk, hogy a nálunk végzett szakácsok a vendéglátói gazdálkodás, valamint a konyhai tevékenységek alapjait megismerve olyan főzési ismeretekkel kerüljenek  hivatásuk kapujába, hogy akár Magyarországon, akár külföldön stabil munkahelyre tehessenek szert és kreativitásukat kibontakoztatva, akár újabb neves mesterszakács válhasson belőlük.

A

szakács képzésünk

ideje 9 hónap, mely munka vagy nappali tagozat mellett is elvégezhető, már havi 30.000,- Ft-os díjért. Tanfolyamunkat szombatonként tartjuk Budapesten, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Szombathelyen, Pécsett, és Szegeden.

Alapfeltétel: tanúsított 10. évfolyami iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság.
 
CNC forgácsoló tanfolyam - a jövő szakmája europassTanulóink a sikeres szakképesítő vizsga után államilag elismert, OKJ-s szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak, illetve a külföldi munkavállalást elősegítő Europass bizonyítvány-kiegészítőt igényelhetnek angol, német francia, spanyol vagy olasz nyelven.

 

Megtekintem az aktuális szakács tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.