Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Sportedző - A második szülő

 A magyarországi sportban több területen is sikeres egyéneket és csapatokat ismerünk. Az idei év az Olimpiáról szólt és megannyi sportolónk ért el kiemelkedő eredményt Londonban. Kézilabda csapataink mind férfi, mind női felállásban sorra remekül szerepelnek a versenyeken, sorra hozzuk a kupákat a fitness bajnokságokról, s folytathatnánk a sort. A Magyar Nemzet, sport nemzet és nagyon sok figyelmet és támogatás adnak a sportkultúra fejlesztésére, valamint arra, hogy sportolóink a lehető legjobb eredményeket érhessék el mind a hazai, mind a világversenyeken.

A sportoló eredményeiért legtöbbször az edző felelős. Az edző az, aki felkészíti az egyént vagy a csapatot a versenyekre. Megtanítja a sportág technikai és taktikai alapjait, játék- és versenyszabályait, Meghatározza az edzések mennyiségét és tartalmát, hogy a sportoló a lehető legjobbat tudja kihozni magából és a saját határait is átlépve önmagát is felülmúlhassa a versenyeken.

Az edző feladata, hogy célirányosan tervezze és irányítsa a sportolók, csapatok rövid vagy hosszú távú felkészülését és versenyeztetését.

 Korszerű módszereket, a pedagógiai és edzéselveket figyelembe véve folyamatosan javítja, fejleszti a sportolói teljesítményt, teljesítő képességet. Személyre szabott edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőtáborokat, edző mérkőzéseket-, versenyeket szervez. Rendszeresen felméri az edzettségi szintet, elemzi a teljesítményt, ezt felhasználja a további felkészítésben. Megszervezi és koordinálja a sportolók felkészítésében együttműködő partnerek - sportorvos, pszichológus – tevékenységét. A sportolókkal rendszeresen látogat versenyeket, vagy nézik azokat tv, internet közvetítéseken keresztül, figyelik a versenytársakat, elemzik őket és ezt felhasználva készülnek fel a következő megmérettetésre.

A sportedző ismeri az egészséges életmód alapjait, a sporttevékenységekkel kapcsolatos ártalmakat, azokat felismeri, megelőzi. Képes tanfolyamokat szervezni, valamint vezetni, egyéb rutin feladatokat elvégezni. A sport a nevelés egyik eszköze és színtere, ezért fontos, hogy az edző tisztában legyen a pedagógiai ismeretekkel, valamint a sportolót fegyelemre és tiszteletre tanítsa. A sportedzői képzés közel 60 olyan sportágban választható, amelyeknek megfelelő országos sportági szakszövetsége van. Amennyiben Ön is hódol valamely sportágnak, aktívan űzi vagy űzte és szeretne ezzel foglalkozni, hogy új és sikeres versenyzőket nevelhessen ki, központunk most 8 hónapos továbbképzést indít Budapesten, Esztergomban, Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Szombathelyen, Szolnokon, Szegeden, Pécsen heti egy alkalommal, szombatonként. A szombati oktatás lehetővé teszi, hogy munka vagy nappali tanulmány mellett is elvégezheti. A tanfolyam díja mindössze havi 18.750,- Ft.

A sportedző tanfolyam részvételi feltételei elsősorban érettségi bizonyítvány, egészségügyi alkalmasság, sportszervezetnél folytatott és írásban igazolt szakmai gyakorlat, vagy igazolt gyakorló edzői tevékenység, illetve igazolt versenyzői múlt.
További feltételek:
  • Lovas sportágban: sportolói bizonyítvány vagy II. osztályú minősítés
  • Golf sportágban: a sportági szakszövetség ajánlása
  • Hegymászás sportágban: sportoktatói bizonyítvány és sportági szakszövetség ajánlása
  • Sportmászás sportágban: a sportági szakszövetség ajánlása.
  • Amerikai football: a sportági szakszövetség ajánlása
  • Muay-thai: a sportági szakszövetség ajánlása

Megtekintem az aktuális sportedző tanfolyamok listáját.

 

Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra
2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.