Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben

Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenA mérlegképes könyvelő feladatai igen sokrétűek és felelősségteljesek. Folyamatos tanulásra és információszerzésre van szükség, hogy naprakész legyen az aktuális gazdasági-, adó- és pénzügyi szabályokkal, hogy egy cég pénzügyeit a lehető legjobban tudja navigálni.
 
A mérlegképes könyvelő részt vesz a vállalkozások és egyéb szervezetek számviteli, pénzügyi, ügyviteli és információs rendszerének működtetésében és az éves beszámoló készítésében. Felelős a könyvvezetésért, folyamatosan ellenőrzi a könyvelők munkáját, a főkönyvi és a folyószámla kontírozást. Irányítja a beosztott számviteli dolgozók munkáját.


Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenA mérlegképes könyvelő feladata, hogy a könyvvitel segítségével hasznosítható információkat nyújtson a vezetés számára egy-egy időszak tevékenységéről. Munkájának egyik fő feladata az időszakok zárása. Ellátja a számviteli törvény hatálya alá tartozó gazdálkodóknál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Ő készíti el a féléves és éves gazdasági-, pénzügyi helyzetet bemutató beszámolót a szervezeteknek, továbbá az év végi leltárt, mely tartalmazza a vállalkozás eszközeit és forrásait, értékben és mennyiségben. Részt vesz a vállalkozások vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének, jellemzőinek értékelésén.


Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenAz adótörvények, illetve a számviteli törvény előírásai alapján az adóval kapcsolatos kötelezettségek teljesítése, az adók elszámolása, ezek ellenőrzése is a mérlegképes könyvelő tevékenységei közé tartozik. Az időszakos zárás eredményeit pedig be kell mutatnia a vezetőségnek, valamint be kell számolnia a forgalomról, a költségekről és ismertetni a pénzügyi előrejelzést. Ellenőriznie kell a cég fizetőképességét és stabilitását. A mérlegképes könyvelő feladatai ellátása közben jogszabályokat és szakkönyveket, pénzügyi-és számviteli dokumentációkat használ.

 

Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenNapjainkban már főként kimondottan könyvelőknek készített számítógépes programokkal dolgoznak. A mérlegképes könyvelő elengedhetetlen szakmai kompetenciái közé tartoznak a számítástechnikai ismeretek, az alapszintű idegen nyelvi ismeret, a szakszövegek értelmezési készsége, a CD-jogtár alkalmazási készsége és a könyvelő szoftverek ismerete, ezek használatában való jártasság.
  
A mérlegképes könyvelő dolgozhat egyéni vállalkozóként, számviteli szolgáltatást nyújtó szervezet tagjaként, vagy alkalmazottként. Munkaideje lehet kötött, de az elvégzendő feladatoktól és időszaktól függően lehet rugalmas is.

Oktatási központunk 2 féléves mérlegképes könyvelő tanfolyamot tart Budapesten, Esztergom-kertvárosban, Dunaújvárosban és Tatabányán, mindössze havi 15.000,- Ft-ért.


A mérlegképes könyvelő szakképzésen való részvétel feltétele:

I.  Közgazdász vagy közgazda diploma
II. Diploma hiányában az alábbi szakirányú végzettség valamelyike
  • Képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus
  • Pénzügyi tanácsadó
  • Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  • banki-biztosítási tanácsadó
  • okleveles pénzügyi revizor
  • pénzügyi-számviteli szakellenőr
  • vállalkozási ügyintéző
  • banki-, pénzügyi-, számviteli-, vállalkozási-, üzleti szakügyintéző
  • befektetési-, biztosítási tanácsadó végzettség

 

Megtekintem az aktuális mérlegképes könyvelő tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.