Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda

Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaAz utcán és plázákban járva-kelve, megannyi kirakatot nézegetünk, kapjuk kezünkbe a szóróanyagokat. Gondolkozott már azon, hogy ezeket vajon kik készíthetik? Egy külön szakma elhivatottjai, a dekoratőrök. A dekoratőr feladata, hogy egy kirakat igényesen és figyelemfelkeltően legyen berendezve, legyen benne felső- vagy alsó ruházat, parfüm, játék, lakásfelszerelés, mobiltelefon, stb...
Tevékenysége közé tartozik a bolti portékák együttes megjelenésének kidolgozása is, hogy milyen színben és mintába öltöztetve jelenjenek meg a kirakatban, vagy a boltok polcain. A tervezéstől a megvalósításig, lebontásig minden a dekoratőr feladata. Komplex és igazán látványos szakma. Dekoratőr - A kreatív ötletgazda Ők tervezik meg egy üzlet arculatát, milyen legyen a kirakat, hogyan legyen elrendezve. Feladatuk célja nem csupán az esztétikában merül ki, hanem nagy szerepük van a vásárlásösztönzésben is. Egy-egy üzlet forgalmára akár jelentős befolyással is bírhat egy igazán mutatósan berendezett kirakat, vagy enteriőr. Sőt! Még a lagzi színterének megtervezését, kivitelezését is ezen szakma képviselői végzik. A termet, az asztalok-, székek díszítését, a megrendelővel egyeztetett színekkel, virágokkal és anyagokból állítják össze, hogy a boldogító igen, egy minden álmukat felülmúló helyszínen hangozhassék el.E szakma elsősorban szellemi munkavégzésnek minősül, kivitelezési fázisban könnyű fizikai vagy közepesen nehéz fizikai munkának. Ebben a szakmában fontos a kreativitás, a rugalmasság, az ötletgazdagság, térbeli képzelet, a forma- és színérzék, a spontaneitás, a rajzkészség, kézügyesség és a jó kommunikációs készség.

 


Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaA dekoratőr valamennyi fellelhető anyagtípussal dolgozik: fával, papírral, fémmel, kővel, bőrrel, textíliákkal, műanyagokkal, festékekkel, stb. Munkájának egyik legfontosabb feladata az összeillő anyagok és tárgyak kiválasztásból harmonikus, figyelemfelkeltő és vásárlásra ösztönző alkotás létrehozása. A dekoratőr zárt térben (általában irodában) végzi a tervezőmunkát és virtuális térre (pl. weboldal) készülő megrendelés esetén a kivitelezést is. Természetesen mind a felmérési, mind a tervezési, mind a megvalósítási fázisban rendszeresen tartja a kapcsolatot, illetve személyesen is felkeresi a megbízót- vagy megbízási színhelyet. Munkáját az akár egy munkanapon belül is változó munkakörnyezet és a gyakori közlekedési, utazási igény jellemzi.

 
A dekoratőr dolgozhat alkalmazottként, alvállalkozóként, vagy szerződéses kapcsolat alapján irányított partnere lehet belsőépítészeknek, designereknek, reklámügynökségeknek, kivitelezőknek- vagy beruházóknak, kiállítás-szervezőknek.


Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaNégy féléves dekoratőr tanfolyamunkon megtanítjuk a szakma iránt érdeklődő - a dekoratőr szakmával foglalkozni kívánó leendő tanulóinkat a dekoratőri munka technikai előkészületeire, a reklámelemek és dekorációk készítésére hagyományos eszközökkel és számítógépen. Megtanulják a kirakatrendezés és belső terek dekorációját, kreatív tervezését, grafikai programok használatát, grafikai-tipográfiai tervezést és képfeldolgozást.

 
Tanfolyamunk már havi 19.500,- ért látogatható, amennyiben rendelkezik már érettségi vizsgával, valamint megfelel a pályaalkalmassági, szakmai- és egészségügyi alkalmassági vizsgálaton. Képzésünk elvégzésével emeltszintű végzettséget szerezhet és kezében egy piacképes szakmával akár egy nagyvállalat alkalmazottjaként, akár önálló vállalkozóként megállhatja a helyét.

 

Megtekintem az aktuális dekoratőr tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.