Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Fizetési kedvezmények, könnyítések
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
Gyakori kérdések
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 20 felhasználó olvas minket.
 
Autószerelő - Az autók megmentője

Az autók megmentője – Az autószerelő Napjainkban teljesen természetes, hogy az emberek autókkal, motorokkal és tömegközlekedési eszközökkel közlekednek. Az első belsőégésű motorok elkészítése óta, komoly fejlődésen ment át az autó-, motor ipar. Az gyártók egyre több és egyre fejlettebb, modernebb autókat, motorokat, kamionokat, belsőégésű motor hajtotta közlekedési eszközöket gyártanak. Készítenek utcára, illetve versenyre is járműveket. Az autók iránti érdeklődés rendszerint egészen gyerekkorban elkezdődik az első matchbox-al. Van akinél ez a gyerekkori kisautó tologatásban kimerül, van akinél szenvedéllyé válik az autók iránti érdeklődés. Sokakat vonzanak az autóversenyek, ki sofőr, ki szerelő akar lenni.


Az alábbi kis dalszöveg részlet sokaknak ismerős lehet, mondhatni ez minden autószerelő
himnusza:

„Nagyon jól tudom, hogy négyszemközt kéne erről beszélnem veletek. Mi mindent duruzsolnak manapság a szelepek.
A gyújtással gond van, s ha nem csal a fülem
Fényt derít majd mindenre a híres négyütem.
A motor, amikor működik, csak körbe-körbe forog. Szív, meg sűrít, meg gyújt, meg kipufog.
De, ha valami gáz van és a hatásfok gyenge,
Sorra veszem őket, mert hát ez a dolgok rendje. A szívás nem üzemel, ha nincs elegendő anyag. Ilyenkor nem a folyamat, hanem a tag a hanyag. Hát meg kell tölteni. S az indító, ha teker
Az összhatáshoz csupán már csak szikra kell.
És akkor buum ha-ha, bombaként robban.
Lehet, hogy kicsit köhög, de soha meg nem torpan. Hogy miért van ez így, a lepel lehull:
Az anyag nem vész el csak átalakul.

…” Sub Bass Monster – 4 ütem

 
Az autók megmentője – Az autószerelőAutószerelőként megannyi területen el lehet helyezkedni. Lehet autódiagnosztikai állomáson, ahol végzik a gépjárművek műszaki- és környezetvédelmi vizsgáztatását, gyárakban - mint karosszéria vagy motor összeszerelő, szervizekben, gépműhelyekben, autóbontókban, stb. Mindemellett otthon is lehet ügyködni, ha van egy garázsunk autószerelő aknával. Sokan, ha nem köteleznék őket, akkor nem a szervizbe hordanák az autójukat, hanem a szomszéd autószerelő kis garázsába.


 Persze egyre több olyan autó van az utakon, amikhez már korszerű diagnosztikai állomás kell, ami leegyszerűsíti a dolgokat, hisz rögtön megmutatja, hol is a „betegség” forrása. Viszont sokan vannak még, akik kevésbé elektronizált autókkal közlekednek és mit meg nem adnának, egy megbízható autószerelőért , aki gondosan átnézi az autójukat és még adott esetben fel is hívja a figyelmet, hogy valami már elöregedett, szükségszerű lenne cserélni, nehogy útközben érjen minket meglepetés.Az autók megmentője – Az autószerelő Az autók, motorok szerelése igen komoly szaktudást igényelnek. Az autószerelők feladatkörei közé tartozik az autók általános állapot felmérése, az apróbb munkálatok, pl. olajcsere, vezérmű szíj-, ékszíj csere, amit minden használtautó vásárlás esetén az első, amit az ember megcsináltat az autóján. Illetve ezen kívül a legáltalánosabb mozzanata az autó karbantartásnak. Ha a probléma összetettebb, adott esetben, a motor szakszerű szét- ill. összeszerelését, vagy egyéb alkatrészek cseréjét, javítását, futómű beállítást és ahhoz tartozó elemek cseréjét kell elvégezni, mindezt az autószerelő gondosan és szakszerűen képes megtenni. Az autószerelő szakma nehéz fizikai munkának minősül, leginkább a térdeket, a vállakat és a derekat veszi igénybe.Az autók megmentője – Az autószerelő Ha valaki még ennél is többre vágyik, aki nem csak a hétköznapi szervizelésben akar dolgozni, hanem a versenypályák boxutcában, versenyautókat szerelni és látni, ahogy a jól beállított kiegyensúlyozott motorral a csapat sofőrje csak úgy repül a pályán és megeszi reggelire a többi versenyzőt…

Nos, van egy jó hírünk: mindez megvalósítható!

Az, hogy az elsajátított ismereteket hogyan hasznosítja, miként építi tovább a saját útját, az Önön múlik. Mi megadjuk hozzá a lehető legjobb alapot, amivel magabiztosan indulhat el a boxutca felé.

Jöjjön el a 2 féléves, 2 hetente szombati napokon tartott autószerelő tanfolyamunkra és a középiskola befejező évfolyamának elvégzése – havi 24.375,- Ft-ért! Helyszínek: Budapest, Esztergom, Győr, Miskolc, Szolnok, Tatabánya, Szeged, Szombathely, Pécs, Dunaújváros.

 

A tanfolyam elvégzése után szabadon eldöntheti, hogy alkalmazottként akar-e elhelyezkedni, vagy önálló vállalkozóként vagy cégként akar kiemelkedő eredményeket elérni és ami azt illeti, igen jól élni belőle.

CNC forgácsoló tanfolyam - a jövő szakmája europass
A tanfolyam sikeres zárása után államilag elismert Autószerelő OKJ szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt adunk, valamint igényelhető Nemzetközi (EUROPASS) bizonyítvány is.

 

Megtekintem az aktuális autószerelő tanfolyamok listáját.

 

Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra
2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.